Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.09.2014

Пъстра програма за празниците на Севлиево



Пъстра програма за празниците на Севлиево
Пъстра програма за празниците на Севлиево

16 октомври е денят, в който се поставя началото на тиквените емоции в Севлиево. В Дом на Културата „Мара Белчева” от 17.00 ч., започва тържественото връчване на наградите от проведените конкурси -„Тиквени фантазии“ и „Тиква най-най“. Експонатите ще бъдат оценявани от компетентно жури, а талантите ще получат награди в пет категории и два раздела. Вниманието на зрителите ще бъде привлечено от малки, големи, нестандартни, красиви и най-дълги тикви, както и различни тиквени творения в областта на изобразителното и приложно изкуство. Празничната вечер ще продължи със спектакъл „Приказка за тиквата”, подготвен от малки актьори - възпитаници на детските градини в Севлиево.

В 19.00 ч. официално ще бъде открит Севлиевският есенен панаир с концерт на оркестър „Плам”. С това ще се постави началото на участията на Панаирната естрада.

Традиционно, както всяка година ще се проведе събор-надпяване на хорове при клубовете на пенсионера. Началото ще бъде поставено в 10.00 ч. на 17 октомври в народно читалище „Развитие-1870”-Севлиево. Само час по-късно на сцената на панаира, започва концерта на самодейните състави - „Музикална въртележка”.

Кулминацията на вечерта е веселото карнавално шествие „Влакът на Тиквенбург”, което ще украси улиците на града. Всеки който пожелае може да се включи в пъстрото шоу, като условието за участие е да носи весел карнавален костюм, добро настроение и широка усмивка. „Влакът на Тиквенбург” ще тръгне от парк „Казармите” и ще достигне до панаирната естрада, като ще премине по централните улици на града. Най-атрактивните участници ще получат награди. Доброволци ще раздават маски с визии на плодове и зеленчуци и пъстроцветни балони. Вечерта ще продължи на панаирната естрада с концерт на Михаела Филева, Били Хлапето, Прея и Venzy.

Съботният ден събира гости и приятели на различни сцени в Севлиево. Шоуто за млади таланти „Чичковите червенотиквеничковчета” стартира на 18 октомври от 10.30 ч. на площад „Свобода” пред Община Севлиево. Празникът събира талантливите деца на Севлиево и съседните градове, които ще покажат танцови, певчески и театрални умения на откритата сцена. Денят ще бъде изпъстрен със забавни и щури състезателни игри, кулинарни състезания, творчески работилници, награди и много изненади.
Организаторите са подготвили специално обособен кът за художници, където малки таланти ще рисуват картини на тиквена тематика. Децата ще нарисуват с тебешири на паважа и най-голямата тиква, която ще се превърне в кандидат за рекордите на Гинес.
Традиционно ще бъде представен най-дългия тиквеник, неизменна атракция от празника, който щедро ще бъде раздаден на гостите на площада.
Доброволци ще раздават малки оранжеви листчета, на които всеки ще може да си напише различни послания за късмет и ще украсим „Тиквено дърво на късмета”.
В кулинарните приключения „Обединени от магията на тиквата”, „Под капака на тиквата” и „Тиквена аранжировка” ще могат да се включат всички малки и големи таланти, които ще покажат невероятни умения в приготвянето на ястия с тиква. Победителите в състезанията ще получат награди.
В центъра на емоциите около съботното Тиквеното парти ще бъде и представянето на кулинарната тиквена изложба „Тиквени изкушения”.

Спортна зала „Дан Колов” отваря врати на 18 октомври в 10.30 ч. за да посрещне участниците в националния събор Северняшки гайтани”, който събира изпълнители от клубове за български хора.

Концертът на самодейните състави „Музикална въртележка” ще започне в съботния ден от 11.00 ч. на панаирната естрада,а за феновете на флоклорната програма, вечерта ще завърши с участието на Радостина Герджикова и звездата на Пайнер-Ивана. Концертът на поп-фолк дивата ще започне в 19.00 ч. на панаирната естрада.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi