Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.09.2014

Д-р Иванов: Общината ще подкрепя дейността на танцовия ансамбъл



„Община Севлиево ще продължи да подкрепя дейността на танцовия ансамбъл, както и всички форми на обучения, които се провеждат тук. Важно е да се създават добри условия за репетиции, за да могат българските традиции да се запазят“. Това каза кметът д-р Иван Иванов на своя визита в ремонтираните тренировъчни зали на ФА „Развитие“. Това лято Община Севлиево отпусна 24 600 лв. за ремонти дейности в ДК „Мара Белчева“, от които 11 000 лв. за ремонт на покрива и 13 600 за ремонт на репетиционните помещения. Изцяло е подменено старото осветление, ремонтирани са таваните на залите и съблекалните.

„Резултатът от доброто партньорство между Общината и Читалището се вижда. 13 000 лв. е сумата, която НЧ „Развитие-1870“ даде за реализирането на този проект“, съобщи председателят Данаил Лалев, който отбеляза, че още толкова е и доброволният труд на хората, които са работили през лятото.

Ремонтни дейности тук не са правени от 30 години, споделиха ръководителите на ФА „Развитие“ Весела и Йордан Йорданови. Те заявиха, че след обновяването, репетиционните зали в Севлиево са сред най-добрите в цяла България.

В знак на признателност и благодарност за отпуснатите средства, поздравителни адреси получиха кметът на Севлиево и председателят на НЧ „Развитие-1870“. „Сега, когато базата ни е напълно обновена и със съвременно излъчване, се надяваме да привлечем още съграждани, за да са по-познати и уважавани българските културни традиции“, се казва в поздравителния адрес.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi