Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.10.2014

Кметът запозна посланика на Кралство Нидерландия с условията за бизнес в Севлиево



Кметът д-р Иван Иванов се срещна с Негово Превъзходителство Том ван Оорсхот – посланик на Кралство Нидерландия, който вчера беше официален гост за празника на Севлиево. По време на срещата кметът запозна Н.Пр. Оорсхот с културно-историческото наследство на града, образователните институции и условията за бизнес инвестиции. Д-р Иванов посочи, че Севлиево води преговори за побратимяване с холандския град Роозендаал. Разменените визити на градоначалниците, както и личното съдействие на г-н Ян де Райк и г-жа Жаклин де Райк, са добра предпоставка това да се случи. Като резултат от добрите отношения между градовете, миналата година МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“  получи дарения.

Холандският посланик заяви, че в Севлиево има много добри условия за чуждестранни инвестиции и този факт се дължи на географското местоположение, добрата инфраструктура и отличното взаимодействие между местната власт и бизнеса. Ярък пример за това са двете фирми "Ян Де Райк Логистикс България" и „Идеал стандарт-Видима“, които са сред най-успешните холандски фирми в България. Голям интерес Негово Превъзходителство прояви към културно-историческото наследство на Севлиево, като заяви, че градът има големи възможности за развитие на туризъм.

За спомен от Севлиево посланикът получи картина на църквата „Света Троица“, която до Освобождението е била една от най-представителните сгради в града ни.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi