Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.10.2014

Севлиево е отново домакин на Националния фестивал „Наука на сцената”



Севлиево е отново домакин на Националния фестивал „Наука на сцената”

От утре,  24 октомври до 26 октомври 2014 г. Севлиево ще бъде домакин на петото издание на Националния фестивал „Наука на сцената”,  което ще се проведе в Дом на културата „Мара Белчева”, с начало 18.00 часа.

Националното издание на фестивала се организира от Национален организационен комитет (НОК) „Наука на сцената”, Министерство на образованието и науката, Община Севлиево с подкрепата и съдействието на: Съюза на физиците в България, Съюз на учените в България,  Британски съвет България, Фондация „Еврика”, Национален ученически екопарламент, Център за творческо обучение – София, Съюз на биолозите в България, Национален политехнически музей, Българско дружество за химическо образование и история и философия на химията – Съюз на химиците в България, Фондация „Комунитас”, Theoretical and computational physics and astrophysics.

Основната цел на програмата „Наука на сцената” е да повиши нивото на преподаване по естествените науки с цел създаване на едно научно по-добре образовано общество и насочване на повече млади хора към кариера в науката, инженерните и технологичните дисциплини. 

350 начални и гимназиални учители от 27 европейски страни, в т.ч. и от България, ще имат възможност да представят своите идеи и проекти на щандове, работни семинари, в презантации и изпълнения на сцена, свързани с  възможността учителите да покажат, че физиката, химията, биологията и математиката могат да бъдат интересни и полезни науки. Условието е те да бъдат представени по достъпен и оригинален начин и да разкриват възможностите и перспективите, които науката предоставя.

Участниците в международния фестивал са определени от национални фестивали със състезателен характер. Основната им цел е да повишат качеството на обучението, като дадат възможност на учителите по различните научни дисциплини да обменят  опит и преподавателски практики, да прилагат по-мотивирано, вдъхновено и ентусиазирано, нови методи и подходи,  да се информират и популяризират помежду си съвременните научни постижения.

В Националния фестивал ще участват представители от български училища, детски градини, клубове за наука и техника и неправителствени организации от страната, работещи с деца.

Главна тема на фестивала е „Изследователски подход при обучението“. Всички участници трябва да представят по най-атрактивен начин проекти, базирани на изследователски подход при обучението по една от определените от Международния организационен комитет категории:

Науката и устойчивото развитие на света

Проекти, в които науката се използва за изучаване на глобалните  проблеми и на проблемите на  околната среда.

Въвличаща наука

Проекти, в които  учениците се въвличат в активно участие.

Иновации в обучението по науки

Проекти, които използват нови технологии и техники на преподаване.

Творчество в научното обучение.

Проекти, които са изключително творчески и  иновативни в преподаването на научните дисциплини.

Науката и нейните приложения

Проекти, които изграждат силни връзки между фундаменталните и приложните науки и индустрията.

Международно сътрудничество

Проекти, които са създадени в резултат на международно сътрудничество. 

Програмата за събитието можете да намерите на: 

http://v-levski.com/examples/documents/2014_15/Programa_SOS5.pdf

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi