Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.12.2014

Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та



Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та
Хакан Халми е спортист на годината за 2014-та

На официална церемония бяха връчени наградите на най-добрите спортисти на Севлиево за 2014-та. Събитието се проведе вчера вечерта в Спортна зала „Дан Колов“.

Призът за „Спортист на годината“ грабна състезателят по мотоциклетизъм Хакан Халми. Големите си успехи той завоюва през 2013 г., когато стана победител в Източноевропейсия шампионат и европейски шампион в клас Супермото. Носител е на Балканската титла и републикански шампион. През 2014 г. е краен победител във всички състезания, в които участва.

След него на второ място се нареди Тодор Тодоров от клуба по карате-киокушинкай „Будо“, който през 2006-та г. извоюва 1-во място ма републиканското първенство по карате за деца до 10 години, 2007-ма година се класира на 1-во място за зона Север. През 2008-ма г. става републикански шампион. От 2011 г. участва редовно в редица международни състезания и печели призови места. По настоящем е вице европейски шампион за юноши.

Трети в класирането е Николай Василев от спортен клуб по таекуон-до „Тервел 2006“. Николай е носител на призови места в категория деца още от 2007 година. През 2013 г. става вице републикански шампион в дисциплината спаринг в категория деца. През 2014 г. в Душанбе, Таджикистан става бронзов медалист от световното първенство по таекуон-до ай ти еф. Тази година печели и 1-во място в дисциплината спаринг до 69 кг. в Беларус, и 1-во място на международния турнир по таекуон-до ай ти еф.

Християн Тодоров е на 4-то място в класацията. През 2014 г. завоюва 2-ро място на европейското първенство в Баку, Азърбайджан.

След него се нареди Цветомира Стефанова от СК по борба „Дан Колов”. Тя е завоювала почетни класирания в категориите момичета, кадетки, девойки и жени. Участвала е във втори международен турнир „100-те войводи“.

На 6-то място е Тихомир Благовестов - световен шампион по самбо за младежи в гр.Ташкен Узбакистан. През 2014 г. е носител на световната купа по бойно самбо и печели 2-ро място на световното първенство по бойно самбо за мъже в град Нарита Япония.

Калоян Димитров е на 7-ма позиция в десетката. Той е състезател от клуба по моделизъм „Икар 2010”. Участва в кръгове от световната купа по ракетомоделизъм през 2012-та, 2013-та, 2014-та година. През настоящата година е обявен за световен шампион. В отборното класиране за 2014-та година също е световен шампион.

На 8-мо място е Теодора Георгиева   от клуба по плуване „Викинг 2008”. Завоювала е медал за Севлиево на държавно първенство в плувните спортове.

На 9-то място е Марко Косев от СК по самбо и джудо „Раковски”. Той участва в много държавни и международни състезания и е четирикратен световен шампион по бойно самбо. Понастоящем е професионален състезател по бойно самбо и ММА.

На 10-то място се класира Симеон Висоцкий от клуба по ориентиране „Мазалат 2008“, който още в началото на спортната си кариера се класира сред първите места на републиканските първенства по ориентиране. Участва в много състезанията по велоориентиране и мобилориентиране. През 2013 г. участва в международно състезание „Купа вариант пет“.

За треньор на годината призът грабна Радослав Балинов от клуба по Мотоциклетен спортен клуб – Севлиево. Цветан Друмев от II-ро ОУ „Стефан Пешев“  бе отличен за учител на годината.

В отборните класирания бяха отличени:

Отбор на годината  Севлиево ’2014 колективни спортове за мъже - СК по волейбол „Раковски 1964”;

Отбор на годината Севлиево ’2014 в индивидуални спортове юноши 8-10 клас - отборът по бадминтон при ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров”;

Отбор на годината Севлиево ’2014 колективни спортове – 5-8 клас - „Млад огнеборец“ при ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров”;

Отбор на годината Севлиево ’2014 индивидуални спортове - момчета 5-7 клас - Отборът по бадминтон при II-ро ОУ „Стефан Пешев”;

Отбор на годината Севлиево ’2014 колективни спортове - юноши 11-12 клас - Отборът по футбол при СОУ „Васил Левски”;

Отбор на годината Севлиево ’2014 в индивидуални спортове мъже - СК по самбо и джудо „Раковски”;

Специален приз за „Принос за развитие на спорта в Община Севлиево” получи Марин Маринов от клуба по волейбол „Раковски - 1964“.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi