Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.02.2015

Национален конкурс „От кълна до върха все българско”



Във връзка с реализирането на второто издание на фестивал „Семе българско”, който ще се проведе на 23 и 24 май в град Севлиево, организаторите обявява конкурс за картина и стихотворение на тема „От кълна до върха все българско ”.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на обществеността и участниците към събиране, засаждане и съхраняване на  семето българско. Съхраняване на традициите и продължаване във вековете на българските семена, сортове и видове. Семето като носител на идентичност, нов живот, традиция и продължение.

Правила:

Картините и стихотворенията трябва да представят интерпретация на темата От кълна до върха все българско. Всеки участник може да се състезава само в една от категориите.

Картините трябва да са с размер не по-голям от A3 Wide (не повече от 457х311 мм).

За стихотворенията няма ограничения в обема.

В конкурса могат да се включат всички желаещи талантливи хора, без значение от своята професионална реализация или възраст.

Работите да бъдат изпратени до Община Севлиево на адрес пл.“Свобода“ № 1, или на адрес гр.Габрово, ПК 5300 ул. „Софроний Врачански” №1,етаж.3, за конкурса „От кълна до върха все българско” и  следва да бъдат придружени с подробна информация, включваща трите имена, адреса по местоживеене, домашен (и/или мобилен) телефон, ако има – електронна поща или профил в социална мрежа. Крайният срок за изпращане на работите е до 24 април  2015 г., валидна е датата на пощенското клеймо. Есетата и стихотворенията могат да бъдат изпращани и с електронна поща на адрес: semebalgarsko@mail.bg.  

Победителите ще бъдат определени според съдържанието и посланието на творбите ми, творческите им способности и умения. Комисия съставена от експерти по български език и литература, както и специалисти в областта на изобразителното изкуство, ще оценява работите, като решението й ще бъде окончателно.

Награди:

Награди ще бъдат връчени на най-добрите творби във всяка от две категории – за стихотворение и картина.

Първо място – 100 лева.

Второ място – предметна награда

Трето място – предметна награда

Участниците се уведомяват и се съгласяват, че всички картини и стихотворения ще бъдат публикувани на

сайта на фестивала www.elmazovi.com/semebalgarsko, както и на страницата във фейсбук: Фестивал „Семе българско”

Победителите ще бъдат уведомени 2 седмици преди церемонията за връчване на наградите. Наградите ще бъдат връчени на 24 май 2015 г. в парк „Казармите” в гр.Севлиево по време на фестивал „Семе българско”.

Допълнителна информация за конкурса и церемонията по награждаване на отличените участници можете да получите на сайта на фестивала www.elmazovi.com/semebalgarsko.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi