Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.04.2015

Министър Ивелина Василева: Севлиево е пример за разумно инвестиране в екологичната инфраструктура



Община Севлиево е пример за мъдро и разумно инвестиране в екологичната инфраструктура, която ще доведе до дългосрочни ползи за хората, каза министър Василева по повод финалните дейности на проекта за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево. Заедно с кмета на града д-р Иван Иванов работим по изграждането на модерна система за третиране на биоразградими отпадъци. Освен това министерството на околната среда и водите подпомага разработването на проекта за изграждане на централния водопровод, който ще подобри водоснабдяването на града. Община Севлиево има подкрепата ни при изпълнение на екологосъобразни проекти, каза в заключение министър Василева.

Севлиевци получават една модерна инфраструктура за десетки години напред, каза кметът д-р Иван Иванов. Той допълни, че  по проекта, който е на стойност 18 890 193,03 лв.  са изградени три километра нова канализационна система, реконструирани са 12 километра от канализационната мрежа и са рехабилитирани 5 километра от водопроводната система на града. „Имаме готовност за други проекти, които касаят водоснабдяването на града“, заяви д-р Иванов. Той допълни, че Община Севлиево ще кандидатства за финансиране на проект за подмяна на довеждащите водопроводи на Севлиево, чиято обща дължина е 55 километра. По този начин ще се намалят значително загубите на вода, които в момента са повече от 70 %, допълни още кметът на Севлиево.

На церемонията присъстваха също народният представител от ГЕРБ Цветомир Михов, областният управител на Габрово Николай Сираков, председателят на ОбС-Севлиево д-р Явор Памукчиев, зам.-кметът на община Севлиево и ръководител на проекта Калина Георгиева, общински съветници и гости.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi