Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

16.04.2015

Община Севлиево спечели три проекта по националната програма „За чиста околна среда – 2015 г.”



Проектите, с които Община Севлиево кандидатства по националната програма „За чиста околна среда – 2015 г.”, получиха одобрение. Те са за обособяване на фитнес на открито и ремонт на две детски площадки.

Първият проект е за ремонт на детската площадка и обособяване на кът за отдих в парка на село Сенник. Предвижда се почистване и кастрене на клоните в парка, изграждане на ограда от жив плет, монтиране на декоративна дървена ограда върху съществуващата, закупуване и монтаж на ново детско съоръжение. Ще бъдат поставени беседка, пейки и ще се засадят цветя.

Само преди седмица Община Севлиево облагороди централната част на селото и засади дръвчета в зелените площи около паметника на Дан Колов.

По втория проект ще се ремонтира детската площадка в градинката до автогарата. Предвижда се почистване и оформяне на тревните площи, полагане на ударопоглъщаща настилка под съоръженията, закупуване на нови детски съоръжения за различни игри, засаждане на цветя и затревяване на зелените площи, монтиране на пейки и кошчета.

Третият проект, който спечели одобрение, е за обособяване на фитнес на открито в парк „Черничките“.   Ще се изгради фитнес площадка от 100 кв.м. с основа от ударопоглъщаща настилка, върху която ще се монтира комплект от 6 броя фитнес уреди за различен вид тренировка. Около площадката ще се монтират пейки и кошчета за отпадъци.

Проектите са на обща стойност 37 113,25 лв., от ПУДООС, като Община Севлиево ще съфинансира 7 125, 50 лв.  за проекта на парка до автогарата.

Освен трите проекта на Община Севлиево, ще получат получават финансиране от ПУДООС и проектите на двете детски градини ЦДГ „Радост“– Детска екоакадемия Гея и ОДЗ „Пролет“, Севлиево.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi