Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

17.04.2015

Над 700 изпълнители ще участват в конкурса за северняшка песен „Море песен екна…”



Над 700 изпълнители ще участват в конкурса за северняшка песен  „Море песен екна…”

Повече от 700 народни изпълнители – любители, от всички фолклорни области ще участват във второто издание на националния конкурс за северняшка песен „Море песен екна…”. През двата дни на 25 и 26 април на сцената в Дома на културата ‚Мара Белчева“ ще излязат 38 индивидуални изпълнители и 43 групи от цяла България. Конкурсът ще бъде в две категории – за  индивидуални участници и за групи. Победителите в  категориите за индивидуално участие, групите за автентичен фолклор и групите за обработен фолклор ще получат парични награди. Ще бъдат връчени също и специалната награди са на Кмета на община Севлиево, на читалище „Развитие - 1870” и на бизнеса.

Първият конкурсен ден ще започне в 10.00 часа с официално откриване и ще продължи до 17.30 часа. Следващият ден ще започне в 9.00 часа. Последното музикално изпълнение ще приключи в 15.00 часа, а преди да бъдат обявени победителите в конкурса, ще се проведе концерт на Фолклорна формация „Веселина” при НЧ „Развитие – 1870”, гр.Севлиево

Конкурсът за северняшка песен „Море песен екна…”  се организира от Община Севлиево, под егидата на министерство на културата и е във връзка със 100-годишнината от рождението на Борис Машалов. По този повод през 2014 г. община Севлиево възстанови барелефа на певеца пред Дома на културата и преиздаде книгата „Биографичен очерк за Борис Машалов“ от 1984 г., която включва освен истории от живота на певеца, и неговите най-известни песни.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi