Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.05.2015

Министър Десислава Танева и кметът д-р Иван Иванов ще открият фестивала Семе българско



Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заедно с кмета д-р Иван Иванов ще поставят началото на второто издание на националния фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 23 и 24 май в парк „Казармите“.

Официалното откриване ще бъде от 10.30 ч. в съботния ден. Веднага след него, чак до 17.30 ч., на откритата сцена ще пеят родни самодейни състави и гости. Паралелно с тях ще се провеждат кулинарни състезания, забавни игри, спортни надпревари, конкурси, викторини, творчески работилници и дегустации. С много игри,изненади и награди шоуто на „Зайо Байо“ ще зарадва малчуганите. От 17.30 до 19 ч. сцената ще бъде „превзета“ от звездите от „X фактор“ - Пламен и Иво, Невена и обичания от всички севлиевец Мирян.
 

Вторият фестивален ден, 24 май ще започне с едночасов концерт на Севлиевската духова музика. От 10.30 ч. е началото на тържественото честване на празника на славянската писменост и култура. Тогава ще бъдат наградени и талантливите деца на Севлиево. В 11.30 ч. на сцената отново ще се качат самодейци от общината и гостуващи състави. От 12.30 ч. ще бъде представянето на Фондация „Искам бебе“ и засаждането на цветна градинка в парка. Празникът ще продължи със спектакъла на ансамбъл „Българе“ - „Това е България“ от 13 ч. В часовете между 14.30 и 18 ч. в „Казармите“ ще има музикално-танцов маратон, състезания и игри с много награди. Точно в 18 ч. ще се извие „Хоро за хората“ - част от националната инициатива по възстановяване на неделното хоро на мегдана. 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi