Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.05.2015

Кметът поздрави европейския шампион по самбо Тихомир Благовестов



Почетен плакет на Община Севлиево и поздравителен адрес връчи кметът д-р Иван Иванов на Тихомир Благовестов, който този месец извоюва първото място на европейското по бойно самбо в Загреб. „Впечатлен съм от отличната ти подготовка, която показа през всичките четири срещи на състезанието“, каза кметът. „Горд съм, че наш съгражданин е сред първенците в този спорт“, допълни д-р Иванов, като пожела на шампиона здрав дух и много бъдещи победи.

Кметът сподели, че Община Севлиево има готов проект за ремонт на Спортна зала „Дан Колов“, който е внесен в министерството на младежта и спорта. „Миналата седмица се срещнах с министър Кралев, който ме увери, че проектът ни е одобрен и ще бъде предложен за финансиране“, каза д-р Иванов, като коментира, че в проекта е предвиден ремонт на помещението, в което тренира клуба по самбо.

„Навсякъде, където ходя се бия за севлиевския отбор. От тук съм започнал и винаги с радост се връщам. Опитвам се да помагам с каквото мога. Дарих дрехи за децата, лишени от родителски грижи, прахосмукачка и храсторез за къщата-музей на Дан Колов в село Сенник, дори ходих лично да окося в двора и на гроба му“, каза Тихомир. Той сподели, че ще продължи спортната си подготовка в Америка, но често ще се връща обратно, за да подпомага местния спорт.

На награждаването присъстваха Момчил Кънев - президент на СК по Самбо и Джудо „Раковски Севлиево“,  настоящият треньор на Благовестов, Стоян Саладинов и човекът, поставил основите в спортната кариера на Тихомир, Ивайло Досев.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi