Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.05.2015

Близо 100 изложители ще вземат участие във фестивала "Семе българско" в Севлиево



Разнообразие от вкусове за тялото и духа очакват тази година посетителите на фестивала "Семе българско". В изложението, посветено на българското в различните му форми, ще се включат изложители на семена, вина, мляко и млечни продукти, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия, български породи животни, градинска техника.

Във второто издание на фестивала ще се включат над 500 участници на сцената и близо 100 изложители.

Началото ще бъде поставено на 23 май в 10:30 ч. в парк "Казармите" от Министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов.

На събитието ще присъстват народни представители, областният управител на Габрово Николай Сираков, общински съветници от Севлиево, ръководители на редица държавни и общински институции.

По време на събитието ще се организира базар на забравените традиции и живите вкусове, или както неговите инициатори го наричат „Селски Мол”. По време на фестивала читалищата ще покажат плодовете на севлиевския край и труда на хората в миналото и сега, ще предложат на тези, които са се запътили към големите търговски вериги, малко от сладките плодове и зеленчуци, отгледани в селския двор или малката ферма. Посетителите ще имат възможността да опитат от онова, което местните хора са имали на своята трапеза в миналото, пък и сега, ще се докоснат отново до старите предмети от бита, служили десетилетия. Защото са живи истинските вкусове на българската традиция!






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi