Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.05.2015

Кметът: Сега е времето, в което да обогатим своята духовност още повече



Вторият ден на националния фестивал „Семе българско“, който се проведе вчера в парк „Казармите“ в Севлиево, започна с почит към делото на светите братя Кирил и Методий, създатели на славянската азбука. „24-и май е най-паметният ден в историята на славянската писменост. Той ни обединява, за да отдадем заслуженото на нашите просветители, които въпреки духовното и физическо падение са успели да съхранят нашата вяра, език и култура. Делото на светите равноапостоли Кирил и Методий и създадената от тях глаголица е най-големият принос на българите в европейската и световна култура, който оказва въздействие върху целия славянски свят. 24 май е времето, в което трябва да обогатим още повече своята духовност. Имаме примера с делото на светите братя, имаме историята на силен, непобедим български народ, имаме цел – да бъдем знаещи и можещи хора, които да построят добро бъдеще за следващите поколения. Това, което ни кара да вървим напред, са знанието и словото, каза още д-р Иванов. Той поздрави всички учители, които с желание и любов двъхновяват своите ученици, и им пожела да уважават, развиват и съхраняват българската култура.

Председателят на бизнессдружение „Севлиево 21 век“ Момчил Кънев награди зрелостниците за отличен успех през всички години от обучението си. Кулминацията на церемонията бе политането във въздуха на 24 гълъба, пуснати от малки ученици.

Другият акцент от вчерашния ден бе засяването на цветна градина „Слънце“ в парка от деца, заченати от ин-витро процедура. От благотворителните инициативи по време на фестивал "Семе българско" са събрани 620 лв. в подкрепа на  едно семейство с репродуктивни проблеми. 

По-късно през деня, след спектакъла на ансамбъл „Българе“, в парк „Казармите“ се изви българско хоро, като част от международната кампания на „Аз харесвам българските танци”. Всички българи в страната и чужбина показват единство, като танцуват народни танци. Всеки заснема събитието и го публикува в социалната мрежа. 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi