Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.03.2016

Откриха първия безплатно саниран блок в Севлиево



Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, областният управител Николай Сираков и председателят на сдружението на етажната собственост Деян Златев официално откриха първия в област Габрово безплатно саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тържествената церемония се състоя днес, пред блок №12 в ж.к. “Митко Палаузов“ в Севлиево.

„Благодаря на всички живущи в блока, за проявеното търпение през месеците, когато траеха строителните дейности. Благодаря на всички вас, че още от самото начало повярвахте във възможностите, които предоставя Националната програма за енергийна ефективност. Поздравявам ви за това, че успяхте най-бързо от всички да се организирате. След като всичко приключва добре, това означава, че всички добре са си свършили работата“, каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

Той сподели, че през следващите месеци в Севлиево предстои стартирането на енергийното обновяване и на други сгради. „В момента започна строителството по блок “Христо Ботев 1“, с административен адрес ул.“Хан Аспарух“ №3“. Съвсем скоро ще започне санираното и на бл. №10 тук в ж.к. Митко Палаузов“. Надявам се да бъдат направени повече сдружения, за да може този комплекс да изглежда по съвсем различен начин в края на годината“, заяви още кметът.

В своето обръщение областният управител на Габрово Николай Сираков благодари на хората и открои проявеното им качеството, а именно единството на хората от началото до края на строителните дейности. „В началото за мен проблемът беше дали българите ще съумеят да се съберат, за да свършат една работа заедно. Вие доказахте, че това нещо може да се случи. Не само този блок е пример за област Габрово. Вие самите като хора сте пример за това, че когато имаме една обща цел можем да я постигнем“, каза Николай Сираков.

Председателят на сдружението и домоуправител на блока Диян Златев изказа благодарност към фирмата-строител и служителите на Община Севлиево, като заяви, че първата санирана сграда е пример, който трябва да бъде последван от останалите градове в областта.

В края на официалната част управителят на „Пи Ес Пи“ ЕООД Юлиян Димов подари на кмета Иван Иванов символичен ключ, който да носи нови успехи и възможности Община Севлиево да реализира множество проекти и в бъдеще.  






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi