Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.07.2017

УРАГАННИЯТ ВЯТЪР Е ПРИЧИНА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ПО ФАСАДАТА НА ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЕВЛИЕВОВетрове с подобна сила не са характерни за района на общината

 

Ураганен вятър със скорост от 110 км/ч е причина за падналата топлоизолация на част от югозападната фасада на блок 1 в ж.к. “Митко Палаузов“. Блокът е една от шестте завършени сгради, които бяха обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, в която Община Севлиево се включи.

Засегнатата част от топлоизолацията представлява 0,5 % от цялата фасада на блока. Съгласно клаузите в договора, който Община Севлиево има със строителя, от страна на администрацията е съставен констативен протокол. Следвайки гаранционните условия дадени по същия договор, фирмата-изпълнител е уведомена по надлежния ред и в рамките на 5 дни следва да започне работа по възстановяването на фасадата.

Във вчерашния ден и днес, екипите на Община Севлиево, пожарната и полицията реагираха на всеки подаден сигнал и работиха до отстраняването на всички аварии и проблеми, възникнали в следствие на силния ураганен вятър.

 

Припомняме, че телефонът, на който гражданите могат да подават сигнали е:  0675/ 396 112

 

« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево