Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Спортни клубове



Сдружение „КЛУБ ПО ВОЛЕЙБОЛ РАКОВСКИ – 1964”

 

Председател на УС Иван Георгиев  GSM 0888585577
Треньори: Стефан Ганчев  GSM 0894705008

                   Марин Маринов, Васил Мънков

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“. Подготвя 58 състезатели в 7 групи. През 2012 година мъжкият отбор придоби право да се състезава в Висшата национална лига. Отборите на подрастващите – момчета, момичета, юноши и девойки редовно участват в зонални турнири, организирани от Българска федерация по волейбол. През 2012 година, клубът е домакин на финалните състезания по волейбол от „Ученически игри“ при девойките 11-12 клас.

ДЕТСКО-ЮНОШЕСКА ШКОЛА ПО ФУТБОЛ

Треньори: Мартин Дойчев  GSM 0885607189

Милен Ванков

Школата подготвя млади футболисти от ранна детска възраст до подготвителни групи – U14. Школата разполага с добре поддържани терени – един за официални срещи и два за спортно-тренировъчна дейност, намиращи се в парк „Черничките“. Треньорите превеждат занимания и в детските градини, където децата се докосват за първи път до футбола. Треньори и специалисти оказват съдействие при провеждане на срещите по футбол от програмата на „Ученически игри“.

 

 СК ПО БАСКЕТБОЛ „РАКОВСКИ”

Председател на УС - Владимир Юнгалов
Треньор на клуба - Росица Владимирова  GSM 0887552287

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

В клуба тренират 46 състезатели, от които 36 са картотекирани за участие в Държавни първенства. Възрастовите групи в клуба са: момчета до 12 години, момичета до 14 години, момчета до 14 години, юноши и две подготвителни групи.
През 2014 година момичетата до 12 години се класираха на второ място в междуобластното първенство, момичета до 14 години се класираха трети в зоналната надпревара, момчетата до 12 години заеха трето място в същата надпревара.

През лятната ваканция се провеждат турнири по стрийтбол. От 2013 година клубът организира открит турнир за купата „Стефан Тодоров“.

 

СК ПО БАДМИНТОН „ХОТАЛИЧ 2005”

Председател на УС - Стелиян Цанев  GSM 0887333345
Треньор - Цветан Друмев  GSM 0885261474

В клуба тренират 101 деца, от които 60 са картотекирани за участие в държавни първенства и турнири. Подготвят се състезатели в следните възрастови групи: момичета и момчета от 11 до 13 години, девойки и юноши от 15 до 17 год. и девойки и юноши от 17 до 19 години. Тренировъчният процес е от понеделник до петък. През 2014 год. състезателите на клуба завоюват медали от Републиканските отборни турнири и индивидуалните Национални първенства. Състезателите на клуба се представят успешно и на Световните детски игри Анкара - Турция на единично и на двойки състезателите на клуба се класират пети. Други отличия – трето място на Балканиадата в Галац Румъния, златен медал на Ученическите игри, трето място на Държавния шампионат. Състезател на клуба получава стипендия от МОМН за талантливи деца. За трета поредна година клубът ще бъде домакин на финалните състезания по бадминтон от програмата на „Ученически игри“. Тренировъчният процес е от понеделник до петък в спортна зала „Дан Колов“.

 

ТЕНИС КЛУБ – СЕВЛИЕВО

            Председател на УС – Миладин Петров  GSM 0889901770

            Треньор - Росен Николов GSM 0887500548

Повече от 20 години клубът подготвя състезатели и показва първите стъпки на деца, ученици и възрастни в тениса. Стотици са тези които през този период са придобили умения и продължават да практикуват този атрактивен спорт. Състезатели на клуба са печелили почетни класирания на републикански първенства и турнири. Спортно-тренировъчната дейност се провежда на кортовете на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

 

            СК КАРАТЕ КИОКУШИН

Председател на УС - Пламен Добрев  GSM 0885300295
Треньор и секретар - Сенсей Тихомир Тотев  GSM 0888265765

Клубът подготвя 40 състезатели разделени в две групи. Тренировъчният процес се води от Сенсей Тихомир Тотев и помощник треньори. Клубът предлага занимания по бодибилдинг и тайбо. През 25 годишната си история, клубът подготвя състезатели които завоюват световните и европейски подиуми. През 2014 година Християн Тодоров е вицеевропейски шампион за юноши и републикански шампион, Кристияна Лалева е републикански шампион за девойки а на Световната купа в Япония се класира пета, на международния турнир в Бургас, Кристияна отново се изкачва на най-високото стъпало. Теодора Касабова е републикански шампион за девойки а на открития шампионат в Япония Теодора е трета. Общо за 2014 година клубът е завоювал 6 златни, 4 сребърни и 6 бронзови отличия.

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

СДРУЖЕНИЕ СПОРТЕН КИОКУШИН КАРАТЕ КЛУБ „БУДО”

Председател на УС - Христо Събчев

Треньор - Тодор Тодоров  GSM 0887965212

Клубът има 11 картотекирани състезатели, които през 2011 година участваха в шест Републикански първенства в различни възрастови групи. При децата клубът печели 1 златен и два сребърни медала, а при младежите 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

 

            СК ТАЕКУОН-ДО ТЕРВЕЛ 2006

Председател на УС и треньор - Михаил Ботев  GSM 0898757463

В клуба тренират и усвояват техниките на източните изкуства повече от 100 деца, ученици, студенти и възрастни. Състезателите на клуба участваха във всички първенства, турнири и лагери организирани от Българската федерация по тайкуон-до за деца и юноши. За празника на детето „Първи юни“ клубът проведе демонстрация по таекуон-до в парк „Казармите“. Значимите успехи за клуба през 2014 год. са: Участие в европейското първенство п таекуон-до ITF, където – Николай Василев – първо място на спаринг, Ивана Йонкова – бронзов медал на спаринг, Никола Маринов – бронз в дисциплината самозащита. На световното първенство в Душамбе Таджикистан, Николай Василев е бронзов медалист. Общо за 2014 година клубът е завоювал златни, сребърни и бронзови медала. През годината са проведени три изпита за повишаване на ученическите степени. Двама от състезателите на клуба успешно защитиха майсторски степени – първи и трети дан.

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

   СК ПО САМБО И ДЖУДО „РАКОВСКИ”

Председател на УС - Момчил Кънев  GSM 0888822133
Треньори: -    Ивайло Досев GSM 0888300594

                        Иван Керемидчиев

                        Евгени Генов

Клубът извършва редовна тренировъчна  и състезателна дейност, с цел постигане на високи спортни резултати и популяризиране на спорта сред обществеността. Взема участие в спортния календар на Българските федерации по самбо и джудо.

През 2014 година в Държавните лични шампионати състезателите на клуба са спечелили общо 5 първи места, 2 втори, 7 трети. В национални и международни турнири клубът печели 7 първи, 3 втори и 4 трети места.

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

   СК ПО БОРБА „ДАН КОЛОВ”

Председател на УС - Мирослав Макавеев
Секретар и треньор - Димо Панчев  GSM 0887285436
Треньори - Христо Николов
                    Хасан Абилов

Клубът е с дългогодишна история. Състезатели на клуба са носители на световни и европейски титли. През 2014 год. в клуба тренират 75 състезатели. Картотекирани за участие в Държавни първенства са 71. Клубът участва във всички Държавни първенства и Национални турнири включени в календара на БФ по Борба. Участва в 25 турнира и състезания на Република България и 5 международни турнира. Общият брой на завоюваните медали е: 14 златни,11 сребърни и 19 бронзови. Момичетата завоюваха първо място отборно в ДЛОШ в Ст. Загора от 24 отбора а девойките второ място отборно в ДЛОШ в Ст. Загора.

За 2014 година, клубът определя Цветелина Стефанова за „Спортист на клуба“. – Първо място на ДЛОШ за девойки в категория до 63 кг., второ място на ДЛОШ за жени – категория до 63 лг., второ място на ДЛП за девойки в същата категория.

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

 АЙКИДО КЛУБ „БУДЖИН”

Председател на УС и треньор - Атанас Балауров  GSM 0889750687

Айкидо е японско бойно изкуство създадено и развито в началото на 20 век. Представлява съвременна форма за развитие на духа и тялото. В Айкидо е установена практиката да не се провеждат турнири. Няма ограничения за възрастта на практикуващите този вид спорт.

През 2014 година клубът участва в три национални айкидо семинара.

Клубът провежда редовни занимания в стария стол на „ЕМКА“ АД – ул. „Никола Петков“ № 30

 

            СК ПО ПЛУВАНЕ „ВИКИНГ – 2008”

Председател на УС и треньор - Боян Ботев   GSM 0988870173

Треньор – Павлина Станчева

e - mail : viking2008@abv.

Въпреки, че клубът е само на три години, придобилите умения да плуват в град Севлиево са стотици. В момента състезателите са 50. По програмата „Научи се да плуваш" се обучават 45 деца. В клуба се обучават и бъдещи водни спасители. Не е малък и интересът на гражданите да подобрят своите плувни умения.

През 2014 година за първи път Севлиево има състезател по плуване класирал се на  почетната стълбичка – Теодора Георгиева е трета в дисциплината 100 м бруст а Даниела Петкова е 5-та на 200 м бруст.

Клубът провежда спортно-тренировъчната си дейност на басейна на СОУ „Васил Левски“.

 

СК ПО ОРИЕНТИРАНЕ „МАЗАЛАТ 2008”

Председател на УС - Лазар Бочев Лазаров  GSM 0885868886
Треньор - Станимир Тодоров Стойчев  GSM 0884669305

В клуба се подготвят състезатели във всички възрастови групи. През 2014 година клубът насочи своето участие основно в Държавните първенства и значими състезания, които носят точки за финансиране. В останалите турнири състезателите участваха самостоятелно със собствено финансиране.

От Държавните първенства състезателите през 2014 година спечелиха 6 златни и два бронзови медала. От всички турнири клубът е спечелил общо 11 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала. Изключително добро представяне имат жените и мъжете в Държавно първенство по коло ориентиране край Шумен през 2013 г. През 2013 г. клубът беше домакин на първото състезание по МОБИЛ ОРИЕНТИРАНЕ. 

 

СК ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ „АЛФА”

Председател - Мариян Минков   GSM 0898441233

www.alfa-sc.com

Клубът обединява и работи доброволно за укрепване здравето на своите членове, масовизиране и развитие на всички спортове включени в програмата на БФСИ на аматьорска и  професионална основа. Клубът има за цел да сформира отбори по голбал за не зрящи хора, по канадска борба и петанка за хора с физически увреждания и не зрящи, по шах, тенис на маса, и други спортове.

През 2014 година клубът участва в по-голяма част от състезанията от спортния календар на БФСИ. Печели първи места при участията си на турнирите във Варна, Сливен, Ямбол и Севлиево. Печели още две втори и две трети места.

 

„СПОРТЕН КЛУБ ПО КИК-БОКС И МУАЙТАЙ-ФАЙТ КЛУБ СЕВЛИЕВО“

            Представляващ клуба – Даниел Въгленов 

            Треньор – Даниел Въгленов  

Клубът е регистриран през 2008 година. През кратката си история, клубът добива популярност в Севлиево. За тези години състезатели на клуба участват в държавни първенства и турнири, където постигат добри резултати. През 2014г.  Тихомир Боевски завоюва сребърен медал на държавно лично отборно първенство в категория до 60 кг., Павел Илиев печели бронз в категория до 60 кг. Георги Тодоров – второ място – юноши старша възраст до 57 кг., Джем Мехмедов – второ място до 60 кг. и Маретин Флоринов – юноши старша възраст в категория до 57 кг.       

Клубът провежда спортно-тренировъчни занимания в спортна зала „Дан Колов“.

 

СК ПО МОДЕЛИЗЪМ „ИКАР – 2010”

Председател на УС - Мария Сомлева   GSM 0887580749
Секретар и треньор – Стефан Василев  GSM 0878580749

Клубът е регистриран през 2010 год. от малка група ентусиасти, които целят да възобновят и популяризират моделизмите в нашия град, и по-конкретно ракето и авиомоделизма. За кратката си история клубът намери място сред световния елит и през последните 2 години е един лидерите в този спорт. В клуба се обучават деца от 9 до 18 г.

През 2014 година клубът участва на световното първенство, на което домакин е България, където печели една световна и две вицесветовни титли. Отборно клубът печели две световни титли при юношите. В отборната надпревара на шампионата Мария Сомлева и Стефан Василев от Севлиево, и Пламен Йорданов от Каспичан печелят сребърните медали.

През 2014 год. клубът беше домакин на Републикански турнир по ракето моделизъм - „Купа Севлиево“ за деца и юноши до 15 год.

Общо за 2014 година клубът е завоювал 22 златни, 18 сребърни и 16 бронзови отличия. В отборната надпревара – 3 златни, 2 сребърни и 7 бронзови. 

Клубът провежда занимания в Детски комплекс „Йовко Йовков“, всеки делничен ден от 14.00 до 20.00 часа.

 

ТД „РОСИЦА МАЗАЛАТ

Председател на УС - Стефан Иванов  GSM 0882966297
Секретар – Недка Илийчева  GSM 0882966264

Дружеството продължава традициите на туристическото движение в Севлиево. Към дружеството има учредени клубове по: ориентиране, пешеходен туризъм, воден туризъм, велотуризъм, и клуб на туристите ветерани. Дружеството работи заедно с отряда на Планинската спасителна служба, която е готова във всеки момент да окаже помощ на турист в беда. Дружеството организира и подпомага туристическите изяви на всички клубове. Редовно се провеждат туристически походи в Стара Планина, а през летния период се организира екскурзионно летуване в Рила или Пирин. Туристите ветерани провеждат през годината няколко екскурзии до туристически забележителности в страната.       Дружеството се намира в Дома на туриста, които е дарение от Симеон и Дора Пеневи. Адрес Севлиево, ул. „Иван Преснаков“ 34.       

 

ВЕЛО КЛУБ „ЛАСТОВИЦА – 1905”

Председател на УС - Пейчо Иванов Пеневски  GSM 0876204477

Секретар - Миланка  Атанасова  GSM 0887682052

Клубът е регистриран през 2012 година и продължава традициите на колоезденето в град Севлиево. За краткия срок след регистрацията си организира и провежда колопоходи в Общината. Целите на клуба са да масовизира колоезденето като спорт, да обучава подрастващите на практични умения и спазване на правилника за движение по улиците и пътищата. През 2015 година са планирани няколко колопохода.

 

КЛУБ НА СПОРТИСТИТЕ ВЕТЕРАНИ И СПОРТНИТЕ ДЕЯТЕЛИ „РАКОВСКИ” – СЕВЛИЕВО

Председател - Иван Стоянов Ганев  GSM 0888374096
Секретар - Досьо Досев

Клубът обединява спортистите ветерани. Целта му е да обедини бивши спортисти и треньори с особени заслуги към спорта в град Севлиево, както и методическо подпомагане на настоящите спортисти и треньори.

 

   СК  „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ” към Сдружение „Клуб за противопожарна защита”

Председател - Илиян Славчев Илиев  GSM 0898761043
Треньор - Тодор Иванов Тодоров  GSM 0888892981

titrspbzn@abv.bg

В клуба младите огнеборци се обучават в отбори. Всеки отбор се състои от 15 момичета и момчета /девойки и юноши/. В клуба се ангажира вниманието на състезателите с практическите  правила в борбата с огъня в домашна среда и общественото пространство. Заниманията са в сферата на пожаро-приложния спорт. За придобиване на умения при боравене с противопожарни уреди и съоръжения. Правене на възли. Общински първенец за 2014 год. са младите огнеборци на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ доби право да участва на финалните състезания, където се класира на 6-то място от 28 отбора.

 

 СПОРТЕН КЛУБ ПО МОТОЦИКЛЕТИЗЪМ гр. Севлиево

            Председател - Косьо Косев

            Треньор – Радослав Балинов GSM 0878709799

Въпреки трудните финансови условия клубът продължава традициите на града в мотоциклетния спорт. През 2013 и 2014 година Хакан Халми е източно европейски шампион, балкански шампион и републикански шампион в клас МХ-85. 

 

СПОРТЕН  ПЕЙНТБОЛ КЛУБ „ДЪ ФОКС” гр. Севлиево

Председател - Кольо Ганков Колев  GSM 0889267791
Треньор - Кольо Ганков Колев  oilok@abv.bg

Клубът разполага с екипировка за 24 човека и две игрища. Едното игрище е в гора край язовира на с.Сенник , другото е в с.Сенник със постройки на площ 6 дка. Подходящо за  големи сценарийни игри .

Кольо Ганков Колев -  Председател  GSM 0889267791
Кольо Ганков Колев -  Треньор oilok@abv.bg

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi