Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.11.2017

Слово на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов по повод Деня на народните будителиСлово на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов по повод Деня на  народните будители

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,
КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

С чувство на дълбоко уважение и гордост, Ви поздравявам по случай 1 ноември – Деня на народните будители. В годишния календар има само две дати, посветени на просветата и културата – 24 май и днешният ден. А това е нещо, което трябва да бъде издигнато в култ, защото благодарение на българските просветители, книжовници и революционери, България е оцеляла през вековете.

Светът, в който живеем не признава граници, и затова, да запазим нашата национална и културна идентичност е още по-важно, но и трудно. Ето защо, Вие се превръщате в съвременните апостоли на българския дух, носители на родното образование и култура. С много усилия и любов, Вие запазвате традицията, завещана ни от векове и благодарение, на която българските добродетели ще пребъдат.

Пожелавам на всички Вас, отдали живота си на съхранението и опазването на духовността, да запазите жив копнежа по израстването. Не спирайте да будите съзнанието на децата за наследството, което нашите история и традиции носят. Бъдете достойни и горди наследници на българските просветители!

Честит празник!

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево