Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.11.2017

СЕВЛИЕВО ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ РОК



СЕВЛИЕВО ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ РОК

Вторият Национален рок фест „Хоталич“ ще превземе крепостта на 31 август и 1 септември 2018 г.

След като през 2017 г. Севлиево заслужено беше наречено “новата рок столица на България”, организаторите на рок фестивала “Хоталич” – Община Севлиево, обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития и вече присъства в Културния календар на общината за 2018 г. Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но второто издание със сигурност ще включва освен любими български групи, и международно участие.

Рок събитието на отминаващата година събра през лятото на една сцена Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band. Хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, Общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен популяризиране на местността, в която се провежда – Средновековен град и крепост Хоталич, той е и отговор на желанието на севлиевци  за развитие и съхранение на рок културата. Феновете имаха възможност освен да изживеят незабравими мигове със своите любимци и да се насладят на качествена музика, да се разходят из крепостта Хоталич, която е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

За първия Национален рок фест организаторите обявиха и фотоконкурс „СЕВЛИЕВО РОК“, което накара любителите на обектива да запечатат изключителната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на древната крепост Хоталич.

По време на награждаването на победителите, кметът на община Севлиево 

д-р Иван Иванов обеща и този конкурс да се превърне в традиционен.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки Националния рок фест “Хоталич” в традиция и едно от значимите събития в страната.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi