Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.12.2017

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ДАН КОЛОВ, ОТКРИВАТ ТАЗИ СЕДМИЦА В ХАДЖИСТОЯНОВОТО УЧИЛИЩЕИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ДАН КОЛОВ, ОТКРИВАТ ТАЗИ СЕДМИЦА В ХАДЖИСТОЯНОВОТО УЧИЛИЩЕ

Изложбата „Балканският лъв”, посветена на 125-годишнината от рождението на най-великия борец на всички времена и легенда в бойните изкуства Дан Колов ще бъде открита в Хаджистояновото училище на 7 декември от 16:00​ часа. С нея колективът на музея се присъединява към поредицата от събития, отбелязващи годишнината.

Основна част от експозицията заемат постерите на Нено Николов - севлиевец, посветил се на каузата да изследва живота и спортната кариера на Дан Колов. С​нимки, документи, статии от вестници, рекламни материали и книги - всичко това ще бъде показано по време на изложбата, която ще гостува и в други градове.

Нено Николов е и автор на две книги за Дан Колов (​„100 години Дан Колов – 1992 г.” и „Дан Колов - вечната легенда”), които ще бъдат достъпни за читателите по време на експозицията​.

Историческият музей ще покаже и ​някои оригинални снимки, както и други материали, свързани с живота и спортната кариера на Дан Колов.

Заповядайте заедно да отбележим годишнината от рождението на именития син на Севлиевския край!

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево