Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.12.2017

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ЗАРАДВА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КИНОТО С ФИЛМА „ЧУДО“, ЧАСТ ОТ „КИНОМАНИЯ“ 2017



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ ЗАРАДВА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КИНОТО С ФИЛМА „ЧУДО“, ЧАСТ ОТ „КИНОМАНИЯ“ 2017

Лентата е копродукция на Литва, България и Полша

 

На 11 декември 2017 г. (понеделник) от 18:30 ч. в Зала 300 на Община Севлиево почитателите на филмовото изкуство ще имат възможността да се насладят на изтънчената трагикомедия „Чудо“, отбелязваща появата на ярък нов талант – литовската режисьорка и сценаристка Егле Вертелите.

Филмът проследява историята на Ирена – собственичката на едва оцеляваща в постсъветските години свинеферма, която намира изненадващ благодетел в лицето на гостуващ американски инвеститор – Бернардас, чиито „добри” намерения объркват кроткия ритъм на живот в малкото градче.

Ирена води отегчителен живот в малко, сънено литовско градче. Презирана от колегите си и бездетна, тя е още по-потисната от съжителството със своя алкохолизиран съпруг.

Всичко се променя с пристигането на чудатия непознат – американец от литовски произход, който заявява намерението си да купи фермата. Въпреки всеобщите подозрения, Бернардас съживява градчето и дори свенливата, затворена Ирена скоро е омаяна от харизмата му. Дали тази новооткрита виталност ще бъде за града, а и за Ирена спасение или проклятие ще разберете от филма “Чудо”, който истински очарова сърцето и духа.

Носещ се на крилете на тъжно-смешната меланхолия, подчертана от изкусната камера на аса Емил Христов, филмът на Вертелите изследва темите за принадлежността, идентичността и скъсването с историческата предопределеност.

В главните роли ще видите: Егле Микульоните (Ирена), Вито Ругинис (Бернардас), Андрюс Бялобзескис (Юозас), Даниел Олбрихски (Свещеникът).

Входът е свободен!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi