Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.12.2017

ПОЩЕНСКО – ФИЛАТЕЛНО ИЗДАНИЕ НА ТЕМА: „125 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДАН КОЛОВ“ПОЩЕНСКО – ФИЛАТЕЛНО ИЗДАНИЕ НА ТЕМА:  „125 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДАН КОЛОВ“

На 19.12.2017 г. от 11.00 ч. в Къща-музей „Дан Колов“  в с. Сенник, община Севлиево, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки ще валидира марка,  посветена на 125 годишнината от рождението на един от най-успешните български спортисти за всички времена Дан Колов.

Пощенско–филателното издание се състои от  една пощенска марка с номинал 0.65 лв. и специален пощенски печат. Тиражът на марката е 11 000 бр. Проектът е дело на световноизвестния български художник акад. Иван Газдов.

В официалната церемония ще вземат участие  кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов,  областният управител на Габрово Невена Петкова и роднини на Дан Колов.

Марка с винетка  за Дан Колов е издавана и през 2001 година, като част от серия от 3 марки с по 3 винетки, посветена на „Легендарни имена в българския спорт“ – Георги Аспарухов – Гунди, , генерал Крум Лекарски и Дончо Колев – Дан Колов. Художник на изданието е Людмил Методиев.

 

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево