Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.12.2017

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 3 МЛН. ЛВ. НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО



ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА 3 МЛН. ЛВ. НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

Средствата са за проекта „Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките”

 

На днешното си заседание Министерският съвет одобри 3 от исканите малко над 7 млн. лв. за справянето с проблемът с нарушеното водоподаване в община Севлиево. Средствата се отпускат след писмо на кмета на общината д-р Иван Иванов до министъра на финансите Владислав Горанов за неотложна финансова помощ от републиканския бюджет. С тях ще започне рехабилитацията на най-критичния участък с най-много аварии, който е част от проект „Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон за питейна вода“, подобект „Довеждащ водопровод до изравнител 4000 куб. м на ВЕЦ „Видима“ на гр. Априлци до ПСПВ „Стоките“, участък 3; Водопровод от т. 293 до т. 521 (с I = 5229,42 м‘) и участък 4: Водопровод от т. 521 до т. 436, от 441 до т. 638 до т. 483 (с I = 4153,33 м‘)“.

 

"Правителството си спазва поетия ангажимент към Севлиево да финансира двата приоритетни проекта, свързани с проблема с водоподаването. За първи път от десетилетия не само се говори за проблема с водоснабдяването, а се извършват реални десйтвия за подмяна на старите водопроводи и се заделят целеви бюджетни средства. Благодарение на усилията, положени от администрацията на общ. Севлиево, както и добрата комуникация и координация между местна и централна власт, един проблем с дългогодишна история е на път да бъде разрешен. Работата ще продължи до окончателното решаване на проблема с водата", каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов по повод отпускането на целевите средства.

 

По-рано тази година от МРРБ бяха отпуснати  400 000 лв. за ремонт на водопровода по същия проект. Второто споразумение с МРРБ беше в размер на 240 000 лв. по проект за увеличаване капацитета на бункерните помпени станции, което община Севлиево дофинансира със 120 000 от бюджета си.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi