Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.02.2018

„МАЛКА ВСЕЛЕНА” ПОКАЗВА ЖИВОПИСЕЦЪТ ГРИГОР ВЕЛЕВ „МАЛКА ВСЕЛЕНА” ПОКАЗВА ЖИВОПИСЕЦЪТ ГРИГОР ВЕЛЕВ
 „МАЛКА ВСЕЛЕНА” ПОКАЗВА ЖИВОПИСЕЦЪТ ГРИГОР ВЕЛЕВ
 „МАЛКА ВСЕЛЕНА” ПОКАЗВА ЖИВОПИСЕЦЪТ ГРИГОР ВЕЛЕВ
 „МАЛКА ВСЕЛЕНА” ПОКАЗВА ЖИВОПИСЕЦЪТ ГРИГОР ВЕЛЕВ

Откриват изложбата на 27 февруари в  17:30 часа в галерия „Видима“

 

Галерията ще се превърне в една „Малка вселена” с ярки цветове и чудновати образи на хора, животни и растения – такива, каквито художникът ги пресъздава чрез своята фантазия. Такиви красиви картини с послание трябва да има във всеки дом - изчистени, спокойни и нестандартни. Създава ги сюрреалиста Григор Велев.

 

Роден е в Елин Пелин, завършва Националната художествена академия през 1999 г., специалност „Силикатен дизайн”. Член е на Съюза на българските художници. Има редица самостоятелни и колективни изложби, участвал е в проекта „Събудете стените си”. Негови творби са притежание на колекционери в България, САЩ, Южна Корея, Италия, Франция и др.  

 

Изявява се в стил абстракционизъм, но също така го привличат метаморфозите на  хиперреализма и сюрреализма. Той е един от малкото сюрреалисти у нас. Твори с маслени бои върху платно предимно портрети и пейзажи. Творбите му се отличават с ярки цветове, свежи композиции, интересни хрумвания, чувство за хумор, препратки към митове. Преплита духовния свят на хората с животинското и първичното, пресъздавайки триединството на света. Специално внимание обръща на женската красота.

 

Когато се вгледаме в картините му, осъзнаваме, че това, което наблюдаваме, всъщност е нереално, плод на фантазия, но е толкова красиво, че сме повярвали, без да се усетим.

 

Григор Велев казва: „Стилът, в който рисувам, ми дава възможност да провокирам и изненадвам. Опитвам се картините ми да докосват емоционално хората и да предизвикват усмивки. Вярвам, че доброто и красивото са свързани и тяхното Слънце е любовта“.

 

На 27 февруари в 17:30 часа ще получите една „Малка вселена“!

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево