Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.04.2018

НАД 40 ГРУПИ И БЛИЗО 50 ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА...”



НАД 40 ГРУПИ И БЛИЗО 50 ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА...”

 

За поредна година се запазва интересът към Националния конкурс за северняшка песен „Море песен екна...”, който ще се проведе на 21 и 22 април на пл. „Свобода” в Севлиево. Над 40 групи за автентичен и обработен фолклор и близо 50 индивидуални са изпълнителите, които ще вземат участие в надпяването. Официалното откриване ще се състои на 21 април, събота, от 10:00 часа.

На откритата сцена ще се качат любители от различни фолклорни области. Надпреварата за наградите е в две категории: за индивидуални участници и за групи.

Награждаването на победителите ще се проведе на 22 април, неделя, след 16:30 часа на сцената на пл. „Свобода”. Победителите във всички възрастови групи ще получат плакет, грамота и парична премия, а класираните на второ и трето място – грамота и парична премия. На всяка група и индивидуален изпълнител ще бъде връчена почетна грамота за участие в конкурса.

Както всяка година, отново ще бъде присъдена и Специалната награда на Кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Специални награди ще има от името на НЧ „Развитие – 1870”, от името на бизнеса в Севлиево и други.

 

Първият Национален конкурс за северняшка песен, проведен през 2014 г., се реализира като част от събитията, които Община Севлиево организира във връзка със 100-годишнината от рождението на легендарния певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов, който роден в Севлиево. Конкурсът е обявен по инициатива на кмета на Общината д-р Иван Иванов в отговор на желанието на севлиевци за популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi