Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.05.2018

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА СИНЯТА ЗОНА В СЕВЛИЕВО



Местният парламент в Севлиево допълни наредбата за създаването на Синя зона в града

 

Днес ОбС в Севлиево прие промените в Наредбата за условията и реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на града. След като Административният съд в Габрово отмени някои от разпоредбите в наредбата, се наложи приемането на нови текстове, които да регулират правилно и законосъобразно условията и реда за престой и паркиране на територията на гр. Севлиево.

Предложението за изменение и допълнение на наредбата е на кмета д-р Иван Иванов. Той изтъква основните цели на промените, а именно: „установяване на условията и реда за престой и паркиране в гр. Севлиево, както и  да се осигури безопасно движение и да се намалят предпоставките за ПТП“. В предложението си кметът пояснява, че проектът не изисква нови финансови и други средства, но пък резултатите от него ще са свързани с „осигуряване на безопасно движение и подобряване на трафика в централната градска част, както и организацията на движение и паркиране в гр. Севлиево“. "Към момента се наблюдава безконтролно паркиране в нарушение на ЗДвП, което затруднява участниците в движението и гражданите и това създава предпоставки за ПТП.“, пояснява още кметът.

Част от новите разпоредби се отнасят до определянето на райони, пътища или части от пътища в града за платено и безплатно паркиране – „Синя зона“ за различните видове автомобили, както и условията за ползване на тази услуга. Режимът за платено паркиране ще обхваща дните от понеделник до петък с изключение на официалните празници в часовия диапазон от 8:00 до 18:00 часа максимум до 3 часа непрекъснат престой. А таксуването ще се определя спрямо действителното време на паркиране, с уточнението, че то не може да бъде по-малко от 60 минути. Шофьорът трябва да закупи предварително билет от инкасатор като на него се отбелязва началният момент на паркирането и се поставя зад предното стъкло на автомобила. Контролът и засичането на реалното време може да се осъществи и чрез паркинг-автомат, с разрешително за предплатена услуга, на място с касов апарат или чрез SMS.

Всички промени в наредбата бяха приети от ОбС. На следващо заседание предстои да бъде определено колко и точно кои ще са платените паркоместа.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi