Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.05.2018

СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ



СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ
СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ
СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ
СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 24 МАЙ

Педагози и зрелостници получиха почетни отличия

Официалните тържества в празничния ден започнаха на площад „Свобода“ в 10:30 часа. Освен много музика и песни по време на честванията лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетни отличия на 14 зрелостници за постигнати високи резултати, отличен успех и постижения в различни области. Това са десет деца от СУ „Васил Левски”: Любен Станчев, Ангел Гоцов, Виктория Рачева, Александър Петров и Кристиана Тинчева от 12-А; Габриела Белоева, Михаела Минчева, Искра Мичева, Ива Филева от 12-Б и Анета Филипова от 12-В. Останалите са зрелостници от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”: Ипек Юсеинова и Фатме Касова от 12-Г клас, Николай Ненчев от 12-Б клас и Борис Тодоров от 12-Б клас.

Д-р Иван Иванов произнесе празнично слово, в което поздрави всички свои съграждани, гости, деца и дейци на културата. Той призова учениците да се преклонят пред своите учители, които „неуморно и упорито вграждат ден след ден сянката си в моста на знанието, по който новото поколение ще премине в следващата светла епоха!“ и добави още, че „където и да се намираме по света, на 24 май всеки българин чува със сърцето си училищния химн „Върви, народе възродени“, възправя се над земните заблуди и понася светлината на знанието напред!“

За поредна година Синдикатът на българските учители – Севлиево излъчи номинации за Националния конкурс „Учител на годината“. В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост поздравления и цветя от кмета получи номинираният старши учител Силвия Попова в Детска градина „Мечо Пух”, с. Кормянско. Тя и Дарина Христова, учител по професионална подготовка в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”, бяха наградени с почетно отличие „Неофит Рилски”.

Тържеството продължи с изпълненията на възпитаници на Детски комплекс „Йовко Йовков” с ръководители Пламен Пенчев, Калинка Иванова и Цветан Цонев. Музикални поздрави към всички, събрали се да отбележат заедно празника, отправиха Даяна Тотева, Стефани Доновска, Мария Сунай, Тереза Искренова, Александра Сашева, Стефани Христова, Ивайло Томов, Цветияна Илиева и Лъчезар Лъчезаров.

А празничната програма завърши с песента „Аз те мисля, Родино“ в изпълнение на Силвия Петкова.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi