Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.05.2018

НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС СТАВА НА 132 ГОДИНИ



НАЙ-ДЪЛГО ИЗДАВАНИЯТ РЕГИОНАЛЕН ВЕСТНИК У НАС  СТАВА НА 132 ГОДИНИ

Екипът на в. „Росица” ще връчи награди на партньори и сътрудници

Навършват се 132 години от създаването на най-дълго издаваният регионален вестник в България – „Росица”. Той е предпочитан източник на информация за жителите на Севлиево вече повече от век. За да отговаря на нуждите на своите читатели, медията поддържа интернет сайт и страница в социалната мрежа „Фейсбук”, където анонсира темите и интересните публикации от предстоящите си броеве.

Днес за дългогодишната история на в. „Росица” напомня малката дървена табела на фасадата на Дандаловите къщи, където се намира редакцията на изданието. На 4 юни 1886 г. излиза първият му брой и вече повече от век той не спира да вълнува и предизвиква дебати по обществено значими теми. За този период от време вестникът преминава през различни етапи, издаван е през различни периоди от време, но продължава да информира севлиевци за основните събития в общината и региона.

Екипът на изданието ще отбележи със специална програма 132-ата си годишнина, по време на която главният редактор Минка Минчева ще връчи награди на партньори и сътрудници на местната медия. Поканени са всички, които желаят да се запознаят с историята и развитието на в. „Росица”, както и с екипа му. Събитието ще се проведе на 4 юни 2018 г. от 11:30 часа в зала 300 на административната сграда на Община Севлиево.

 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi