Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.05.2018

ЛЯТОТО В СЕВЛИЕВО ЗАПОЧВА С ДЕТСКИ СМЯХ И АВТЕНТИЧЕН БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОР



Изненади очакват малчуганите на 1 юни, а за ценителите на народното творчество – събор „Бабан ’2018”

Богата е културната програма на Община Севлиево през първия летен месец. Още на 1 юни няколко събития ще съберат деца от цялата околия. Поводът е подаръкът, който Общината е подготвила по повод Деня на детето – спектакъл „Карлсон и дребосъчето” на великотърновския МДТ „Константин Кисимов”. За да могат повече малчугани да се насладят на адаптацията на невероятните приключения на Карлсон, описани в книгите на писателка Астрид Линдгрен, входът в ДК „Мара Белчева” от 10:30 часа ще бъде свободен. В постановката по забавен и красив начин ще бъдат представени фантастичните чудатости на Карлсон и вечните семейни дилеми между забързаните пораснали родители и техните деца – дребосъчетата.

Празникът на децата ще продължи и в следобедните часове – от 16:00 в ДК „Йовко Йовков” започва специална програма. Доброволците от Младежкия център подготвят интересни състезания „Презареди навън с игра”, а Национална детска асамблея „Празнични докосвания в цвят и коприна” – ателиета за керамика. Всичко това ще бъде съпроводено от много песни и танци, подготвени от Детския комплекс.

На 2 юни от 11:45 часа на пл. „Свобода” ще започне поклонението по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. В мероприятието участие ще вземе Севлиевската духова музика.

На 4 юни възпитаниците на Детски арт-център – „Видима” подготвят изложба „Малки Майстори”. Заедно със своята преподавателка Снежана Велчева те с трепет ще очакват посетителите от 17:30 часа в Галерия „Видима”, за да научат оценката за труда си, който полагат с четка и боя.

На 6 юни от 18:00 часа в НЧ „Развитие – 1870” ще се състои Годишен концерт на школата по изкуства към читалището. Същия ден от 19:00 часа в ДК „Мара Белчева” Театър „Българска армия” – София ще зарадва севлиевската публика със спектакъла „Албена”. Билети за постановката могат да бъдат закупени на касата в Дома на културата и на тел. 0675 3 27 29.

На 14 юни в Севлиево ще се завърне Ивинела Самуилова, за да се срещне с почитателите си в Градската библиотека. По време на срещата, която ще започне в 18:00 часа, младата и талантлива писателка ще разкаже за последните си творби и постигнатите успехи. Нейни романи са едни от най-четените в страната, за които получава най-различни награди.

Ловешкият драматичен театър ще представи в НЧ „Развитие – 1870” спектакъла „Църква за вълци” на 20 юни от 19:00 часа.

АВК „Дандолови къщи” ще се превърне в място, където тайнството и мистерията ще оживеят. На 22 юни от 10:30 часа тук ще бъдат пресъздадени народни обичаи, свързани с празника на билките и на лятното слънцестоене Еньовден от възпитаници на ДГ „Пролет”.

Градската художествена галерия подготвя юбилейна изложба „10 години ГХГ „Асен и Илия Пейкови”. Ценителите на изящното изкуство ще могат да се насладят на богатия фонд, който е събиран в продължение на десетилетие и грижовно поддържан от служителите на галерията. Събитието ще бъде открито в 17:30 часа на 27 юни.

В последния ден на месеца български народни песни и кръшни хора ще съберат любителите на автентичния фолклор под вр. Бабан. Поредното издание на едноименния събор ще започне в 09:00 часа на 30 юни. Участие ще вземат десетки самодейни състави и индивидуални изпълнители.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi