Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.06.2018

ИВИНЕЛА САМУИЛОВА ПРЕДСТАВЯ В СЕВЛИЕВО ПОСЛЕДНАТА СИ КНИГА „ПЪТЕПИСИ ЗА ДУШАТА НА БЪЛГАРИЯ”



ИВИНЕЛА САМУИЛОВА ПРЕДСТАВЯ В СЕВЛИЕВО ПОСЛЕДНАТА СИ КНИГА „ПЪТЕПИСИ ЗА ДУШАТА НА БЪЛГАРИЯ”

Писателката избра родния си град, където да разкаже за вълнуващите си пътувания

Известната писателка Ивинела Самуилова ще посети родния си град Севлиево, където ще представи последната си книга „Пътеписи за душата на България”. Срещата ще се състои на 14 юни 2018 г. от 18:00 часа в Градската библиотека.

Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Нейните творби са сред най-търсените на българския книжен пазар. Благодарение на стремежа да разкрие вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните, романите й провокират и завладяват читателите. Тя завършва магистратура по богословие във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология. Затова темите, които засяга, действат като терапия, учат, вдъхновяват и мотивират.

 Трудовете й са отличени с множество награди: „Животът може да е чудо” и „Къде отиваш пътнико” спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява”, а романът „Жената, която търсеше любовта” притежава приза „Носител на всенародната любов” в конкурса „Копнеж по човечни книги” на фондация „Човешката библиотека”. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

След възторжения прием на романа „Бабо, разкажи ми спомен, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. „Пътеписи за душата на България не е просто пътеводител – всеки разказ за пътешествията на авторката до различни кътчета на страната носи дълбоко послание.

Неочакваните срещи по пътя, поетичното преживяване на природата, провокативният поглед към историята, задълбоченото вникване в традицията, споделените съкровени мисли и искрената емоция ни повеждат към дълбините на душата на България. Поднесени увлекателно, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, петнайсетте истории завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

Не пропускайте срещата с талантливата българска писателка Ивинела Самуилова на 14 юни 2018 г. от 18:00 часа в Градската библиотека – Севлиево.




 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi