Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.06.2018

Вътрешното отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево ще бъде ремонтирано по проект "Красива България"



Кметът д-р Иван Иванов подписа споразумение с МТСП за финансиране на строително-ремонтните дейности

 

УС на Проект „Красива България” към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) одобри проектно предложение на Община Севлиево по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, включващо дейности за извършване на строително-монтажни работи на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”. Общият бюджет на проекта е в размер на 189 474 лв., като 79 011 лв. е финансирането от страна на ведомството, а останалите 110 463 лв. са от Община Севлиево.

 

По проекта ще бъдат подменени интериорните врати, осветителната и водопроводната инсталации. На пода ще бъде поставена нова антибактериална винилова настилка. Ще бъде монтиран окачен таван в помещенията. Стените ще се шпакловат и ще пребоядисат. Предвижда се преустройство на 12 болнични стаи, 2 болнични стаи за интензивно дежурство на сестрите, ехокардиографски кабинет, функционален кабинет, манипулационна, кабинет технически сътрудници и 2 помещения за съхранение на медикаменти, бельо и инвентар. В болничните стаи се предвижда изграждане на самостоятелни тоалетни.

 

„Подобряването на общинската здравна инфраструктура е сред основните приоритети на Община Севлиево, съгласно Общински план за развитие на община Севлиево 2014 – 2020 г. Вътрешното отделение в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” е обособено самостоятелно на третия етаж, като общото състояние на отделението налага ремонт и рехабилитация на помещенията, електрическата и ВиК инсталации. В тази връзка Община Севлиево подготви това проектно предложение. Продължаваме да помагаме на общинската болница и да подобряваме условията за престоя на пациентите и за работа на персонала”, каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

 

В края на миналата година беше открито изцяло ремонтираното хирургично отделение към МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”. Тогава с близо 120 000 лв. беше направен ремонт на болничните стаи, към тях се обособиха санитарни помещения, сменена бе дограмата, подовата настилка, отоплителната и ВиК системата.

 

През 2017 г. по Проект „Красива България” при МТСП беше извършен ремонт на спортна зала „Дан Колов” по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, включващ направа на топлоизолация и подмяна на дограма, ремонт на настилката от южната страна и стълбището, укрепване на подпорна стена, преустройство на газова и отоплителна инсталации на стойност 227 879 лв.


 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi