Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.06.2018

Община Севлиево увеличава финансовата помощ за семейства с репродуктивни проблеми



 

Местният парламент гласува промени, с които да се стимулира раждаемостта на територията на общината

Общински съвет – Севлиево гласува няколко промени в Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на общината. Съветниците считат, че е възможно да бъдат подпомогнати повече на брой или с по-голяма сума парична сума нуждаещи се двойки, след като тази година са отпуснати повече средства по това перо.

Прието е предложението на кмета д-р Иван Иванов да отпадне т.3 ал. 3 от правилника, според която досега семействата и лицата с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала имаха право да кандидатстват за помощ веднъж в рамките на година. В същото време се променя т.3, ал.4 и средствата вече ще са в размер до 5 000 лв. на заявител, като ще е възможно да кандидатства само един от партньорите. Финансирането ще бъде отпускано за до три ин витро процедури в различни финансови години, съгласно Постановление на Министерски съвет № 25 от 09.02.2009 г. Последната промяна в правилника е относно чл. 21, ал. 3 – финансовата помощ вече ще се изпраща само на лечебното заведение, издало фактурата.

По време на редовното си заседание, с 24 гласа „за“ и двама въздържали се, общинските съветници приеха и годишния отчет за касовото изпълнение на приходите и разходите по бюджета, отчета на сметките за средствата от ЕС на Община Севлиево през 2017 г.

Местният парламент упълномощи кмета д-р Иван Иванов да представлява Общината на извънредното заседание на ВиК – Габрово, което ще се проведе на 25 юни 2018 г. Тогава ще бъде обсъден препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на асоциацията за 2019 г. в размер на 18 445 лв. Съветниците одобриха и разширението на Пояс I на Санитарно-охранителната зона около бункерните помпени станции във връзка с проекта за увеличаване на капацитета им.

Общинският съвет даде съгласие кметът д-р Иван Иванов да вземе всички необходими решения по изготвянето на проектни предложения за изграждане на мултифункционално спортно игрище в ОУ „Христо Ботев” и за основен ремонт, реконструкция и закупуване на обзавеждане на ДГ „Мечо Пух” в с. П. Славейков, база за изнесено обучение с. Душево, УПИ VII, кв.27 и база за изнесено обучение с. Градница, УПИ V, кв.5. За да бъдат реализирани тези два проекта Общината ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi