Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

05.07.2018

ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ” ЩЕ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО



ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ” ЩЕ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО
ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ” ЩЕ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО
ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ” ЩЕ ГОСТУВА В СЕВЛИЕВО

Пл. „Свобода” ще събере под звездите жителите и гостите на града за петдневен киномаратон

 

И тази година Севлиево е една от спирките на „София Филм Фест”. Екипът на Арт Фест за шести пореден път ще събере под открити звезди киномани на пл. „Свобода”, където ще прожектира 5 филма всяка вечер от 21:00 часа от 18 до 22 юли 2018 г. Входът е свободен.

Филмовият маратон стартира на 18 юли (сряда) с представяне на новия филм на Стефан Командарев „Посоки” („Directions”, България-Германия-Македония, 2017), чиято премиера беше в официалната селекция на престижната конкурсна програма „Особен поглед” в Кан миналата година. Лентата ще бъде представена пред публиката в Севлиево от член на екипа на филма.

Във втория фестивален ден на 19 юли (четвъртък) публиката ще види най-новата творба на Шон Бейкър, режисьор-емблема на независимото кино в Америка. „Проектът „Флорида” („The Florida Project”, САЩ, 2017) е истинско кинобижу и беше представен лично от автора си пред своите почитатели в София през март.

Третата вечер (20 юли, петък) зрителите ще имат възможността да гледат филма „Нелюбов” („Loveless”, Русия-Франция-Белгия-Германия, 2017) на майстора-режисьор Андрей Звягинцев. „Нелюбов” е един от най-важните филми за 2017 година. Той беше представен в конкурсната програма на Кан 2017. В едно от хвалебствените ревюта по адрес на лентата се открива следната характеристика: „тежък филм с гаргантюанско влияние и ефект, смел и ужасяващ коментар върху същността на цяла една нация”.

Без милост” („In the Fade”, Германия-Франция, 2017) на световноизвестния режисьор Фатих Акин е следващото предложение за съботната киновечер, 21 юли. Премиерата на филма беше в официалния конкурс на Кан миналата година. Никак не е случайно, че Даян Крюгер, с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си, беше удостоена с наградата за най-добра актриса. Творбата е удостоена и с престижната награда на Холивудската международна преса „Златен Глобус” за чуждоезичен филм. Режисьорът споделя пред Variety, че за него „Без милост” е изключително личен филм.

В неделя, 22 юли програмата на феста в Севлиево за 2018 година завършва с амбициозния нов проект на Вим Вендерс „Потапяне” – филмът, който откри 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан. „Потапяне” („Submergence”, Германия-Франция-Испания-САЩ, 2017) е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Флиндърс и Джеймс Мор – в ролите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой.

„София Филм Фест в Севлиево” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Киномаратонът се осъществява съвместно с Община Севлиево и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 

При влошени метеорологични условия прожекциите се излъчват във фоайето на Общината.


 
 
 
 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi