Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.07.2018

Нидал Алгафари представя новите си книги в Севлиево



Нидал Алгафари представя новите си книги в Севлиево

Четирите произведения разкриват чара на българския бит и традиции

 

Писателят и режисьор Нидал Алгафари ще пристигне в Севлиево, за да представи новите си четири книги пред жителите и гостите на града. Срещата-разговор ще се състои на 7 август, вторник, от 18:00 часа в Градската библиотека. Популярният автор ще разкаже за тетралогията „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си” и „Орисани да избираме”.

 

Макар книгите да носят теологични заглавия, всички те са художествени произведения, които разкриват красотата и разнообразието на българските традиции, на бита на предците ни. В тях става дума за любовта, севдите, обичаите и всичко онова, което е закодирано в нас като народ. „Според мен трябва да има обособен специален учебник, в който да се изучава мъдростта на нашите прабаби и дядовци, която те са ни завещали. Мъдростта на техните традиции, техните обичаи, на бита им и техните вярвания. Като казвам вярвания – имам предвид техните езически вярвания, които са в следствие на многовековен опит и знания, споделя Нидал Алгафари на една от срещите си със своите почитатели.

 

В тези творби авторът ни напомня и за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилският, Бачковският, Преображенският и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето. Той е убеден, че има имена от българската история, които заслужават много повече от няколко реда в учебниците.

 

Нидал Алгафари е роден в София в семейство на българка и сириец. Завършва специалността „Кинорежисура” във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Автор и режисьор е на студентското предаване „Ку-ку. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле. Режисира множество телевизионни и кино продукции, една от които е документалният филм „Сирия – история и легенди. Романите му са написани увлекателно, с много културологични препратки и са направени почти като филмов сценарий. В тях той показва по невероятен начин един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат.

 

Не пропускайте срещата с нашумелия писател Нидал Алгафари на 7 август от 18:00 часа в Градската библиотека – Севлиево.

 

 

 
 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi