Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.08.2018

Остават броени часове до началото на световният и европейският шампионат по мотокрос на мотополигон „Горна Росица“



Тази събота (25 август) стартира световното и европейско първенство по мотокрос на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево. За класиране в световния шампионат ще стартират състезателите в клас МХ2 и МХGP, а за европейския шампионат в класове ЕМХ250 и ЕМХ300. В града вече пристигат заявилите  участие в шампионата състезатели, които са 150 от 33 страни.

Повече от два месеца екипи на Община Севлиево и на Българската федерация по мотоциклетизъм /БФМ/ подготвят всички съоръжения и трасето, за да отговарят на изискванията на Световната федерация по мотоциклетизъм. Направени са частични промени на профила на трасето, ремонтирани и проверени са системите за осигуряване и провеждане на отделните маншове от състезанието. Създадена е организация за приемане и настаняване на състезателите и екипите, които ги съпровождат.

В събота от 9.35 часа ще бъде направена демонстрация на стартовата решетка. След това в продължение на 40 минути трасето ще бъде на разположение на състезателите в клас ЕМХ300 за свободни тренировки. Веднага след тях ще тестват трасето и състезателите в клас ЕМХ250. В 11.30 часа ще излязат и състезателите от клас МХ2, а 25 минути след тях ще загряват състезателите в клас MXGP.

В 13.00 часа ще бъде даден и първият официален старт в клас ЕМХ300, който ще продължи 25 минути плюс две допълнителни обиколки. В 16.25 часа на старт за квалификация за следващия ден ще застанат състезателите в клас МХ2, а веднага след това е квалификацията за клас  МХGP. Състезателният ден ще завърши в 17.55 часа с първи манш в клас ЕМХ250.

Официалното откриване на световното и европейско първенство по мотокрос ще започне в 10.00 часа в неделя (26 август), а след церемонията състезателите в клас  МХ2 и МХGP ще имат на разположение по 15 минути за подгряващи обиколки.

В 11.30 часа за втори манш на стартовата решетка ще застанат състезателите в клас ЕМХ250.

В 13.15 часа ще бъде даден старта на първи манш от световния шампионат в клас МХ2, с продължителност 30 минути плюс 2 допълнителни обиколки. В 14.15 часа ще стартират състезателите в клас МХGP. Вторите маншове в тези класове са съответно от 16.10 и 17.10 часа.

След последния манш ще бъде официалното награждаване на победителите в отделните класове и закриване на състезанието.     

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ! ОЧАКВАМЕ ВИ!






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi