Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.09.2018

Въвежда се режим на водоподаването на град Севлиево и селата, захранвани от ВиК "Бяла"



ВиК „Бяла“ обявява режим на водоподаването от днес, 18 септември 2018 г., във връзка със засушаването и силно намаления дебит на водоизточниците.

3a сeлата от общината по стоманения водопроводБатошево, Шумата, Душево и Горна Росица, вода ще се подава през ден от 17.00 часа до 8.00 часа на следващата сутрин, като първи ден за получаване на вода е днес, 18 септември.

За селата, които се водоснабдяват по етернитовия водопровод: Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря, вода ще се подава през ден – от 17.00 часа до 8.00 на следващия ден. Първият ден за получаване на вода в тези села е 20 септември. Следващото водоподаване при възможност ще бъде на 22 септември.

За селата Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков вода ще се подава през ден от 17.00 ч. до 8.00 часа на следващата сутрин. Първи ден за получаване на вода е 19 септември.

За Севлиево вода ще се подава всеки ден, но вечер след 23.00 часа до 5 ч. сутринта, налягането във водопроводната мрежа ще е намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

За селата от община Габрово вода ще се подава през ден от 17.00 до 8.00 ч. на другия ден. Първи ден за получаване на вода е 19 септември /сряда/ от 17.00 до 08.00 ч. на 20 септември.

Със заповедта на управителя на ВиК „Бяла“ Никола Бончев се забранява нерегламентирания достъп и боравенето със затворните органи в разпледелителните възли на водовземните отклонения от източния и западния водопроводни клонове, откъдето се подава питейна вода за всяко едно от селата на общините Севлиево, Габрово и Дряново. Всички резервни местни водоизточници, които могат да се ползват за допълнително водоснабдяване, в това число Помпените станции в П. Славейков, Добромирка, БПС Севлиево и „Чешме дере“ трябва да бъдат в редовна експлоатация, пише още в заповедта. Забранява се и ползването на питайна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi