Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.09.2018

Безплатни курсове за начална компютърна грамотност в Градска библиотека - СевлиевоБезплатни курсове за начална компютърна грамотност в Градска библиотека - СевлиевоГрадска библиотека - Севлиево организира практически курс „Компютърни и информационни умения за начинаещи“ за потребителите на библиотечни услуги. Целта е да се преодолее информационната изолираност на различни групи читатели и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.
​В рамките на три дни пожелалите да се възползват от тази възможност ще придобият основни умения за работа с операционна система, създаване на документи с текстообработваща програма, организирането и отпечатването им, ползване на електронна поща, търсене на информация в Интернет, комуникация в Скайп и социалните мрежи.

Обучението е безплатно и в него могат да се включат всички, които имат необходимост от начални компютърни умения – граждани на различна възраст, безработни, пенсионери. Единственото изискване е да са регистрирани читатели на библиотеката.

​Практическият курс ще се проведе в Компютърния център на Градска библиотека, оборудван с техника, предоставена по програма „Глобални библиотеки – България“. Участниците ще бъдат разделени на групи от по 9 човека, а времето за провеждане – от 10 до 13 часа. След приключване на курса преминалите обучение ще имат възможност безвъзмездно да ползват компютърния център и да затвърдят наученото.

Дати за провеждане:
22, 23 и 24 октомври 2018 г. – 10:00 – 13:00 часа
12, 13 и 14 ноември 2018 г. - 10:00 – 13:00 часа

При повече желаещи ще бъдат определени допълнителни дати.

Телефон за информация: 0675/32722.

Записване - на място в Градска библиотека, чието работно време е от 9:00 до 18:00 часа.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево