Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.10.2018

КИНО, ТЕАТЪР И ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО ОЧАКВАТ СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ НОЕМВРИ



КИНО, ТЕАТЪР И ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО ОЧАКВАТ СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ НОЕМВРИ

Община Севлиево с богата културна програма в месеца на народните будители

На богата културна програма и много развлечения ще се радват севлиевци и през ноември. Още в Деня на народните будители – 1 ноември всички желаещи ще могат да се включат в културния живот на града. В 10:00 часа в празничния четвъртък ще започне Денят на отворените врати в „Хаджистояновото училище“, а в 10:30 ще се състои поклонение пред паметника на хаджи Стоян в двора на Историческия музей.

В този ден по традиция ще отдадем заслуженото внимание и на учителите, които неуморно се грижат децата ни да растат образовани и подготвени за света, който ги очаква след училището. Ще си спомним и делото на будителите от миналото, които са съхранили писмеността, духа и ценностите на народа ни.

В „Музея на съвременното изкуство“ в 14:00 часа ще бъде открита изложба от Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“. Празничният ден ще завърши с комедийното шоу „Джиджи биджи“ от 19:00 часа в ДК „Мара Белчева“.

На 6 ноември ще бъде открита изложба на Галя Герганова в градската художествена галерия в 17:30 часа.

На „Вечеря за тъпаци“ ще могат да се посмеят всички на 7 ноември в 19:00 часа в ДК „Мара Белчева“. Спектакълът е на Сатиричния театър, а билети могат да бъдат закупени на касите в Дома на културата.

Между 9 и 11 ноември всички жители и гости на града ще могат да се насладят на филмите в рамките на пътуващия кинофестивал „Филмирай!“, програмата и повече информация за самите филми ще бъде качена на фейсбук страницата и сайта на Община Севлиево.

Детска градина „Радост“ ще зарадва всички с концерт на 14 ноември в ДК „Мара Белчева“ от 17:30 часа. А на 16 ноември в галерия „Видима“ ще бъде открита изложба на Иван Христов – Грога.

По традиция Община Севлиево ще отбележи и Деня на християнското семейство – 21 ноември. Тази година общината подарява на всички зрелищен концерт-спектакъл на Държавната опера – Бургас – „Обичам българската музика“ със специалното участие на Орлин Горанов и Маргарита Хранова. Концертът е в 18:00 часа в ДК „Мара Белчева“, а входът е свободен.

Културната програма за месеца завършва на 23 ноември с откриване в 17:00 часа на изложба на школата по изобразително изкуство при НЧ „Развитие – 1870“ в читалището.

 

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ И ВИЕ В КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi