Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.10.2018

ПЪТУВАЩИЯТ КИНОФЕСТИВАЛ „ФИЛМИРАЙ!“ СЪБИРА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕД ГОЛЕМИЯ ЕКРАН



ПЪТУВАЩИЯТ КИНОФЕСТИВАЛ „ФИЛМИРАЙ!“ СЪБИРА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕД ГОЛЕМИЯ ЕКРАН

Пет игрални филма в рамките на трите фестивални дни ще могат да бъдат гледани в Севлиево

 

Пилотното издание на пътуващия кинофестивал ФИЛМИРАЙ! събира в Севлиево деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 9, 10 и 11 ноември. Режисьорът Ники Илиев ще е специален гост на 9 ноември, когато ще бъде показан най-новият му филм  „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден  („Местопрестъплението“). 

 

Програмата включва и едно българско заглавие за деца, „Смарт Коледа“, в което публиката ще се срещне с Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Поли Генова, Стефания Колева, Пенко Господинов и други любими актьори. В главната роля е малкият актьор Константин Гергинов – Тими, познат от сериала „Скъпи наследници“.

 

Всички прожекции ще се състоят в централното фоайе на сградата на Общината и са със свободен вход.

 

ФИЛМИРАЙ! среща публиката от различни български градове с нови заглавия, които не могат да бъдат видени в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация Арт Офис и Консепт студио и се стреми да представя филми, които са насочени към широка аудитория, без да правят компромис с художественото качество. Акцент се поставя върху европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и върху творби, предназначени за младежки аудитории. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител. 

 

Прожекциите в града се организират с подкрепата на Община Севлиево и със съдействието на Посолството на Аржентина, Полския и Унгарския културни институти в България.

 

 

 

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

 

Петък, 9 ноември

 

19:00 ч. – „НОКАУТ ИЛИ  ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА“, България, реж. Ники Илиев

 

Третият независимо продуциран филм на режисьора Ники Илиев. В главната роля е популярният американски актьор Гари Дърден  („Местопрестъплението“).

Арън  е бивш шампион по бокс, но психическа травма го сваля от ринга, за да го качи на сцената с китара и терапевтична цел. Той се среща с любовта през споделената уязвимост и се връща към стария занаят с помощта на брат и сестра  - български емигранти.

С участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Джеймс Таминия, Диана Любенова, Александър Кадиев

 

Събота, 10 ноември

 

11:00 ч. -  „ДЖАГИ“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм

 

Всичко изглежда добре за Амадео, срамежлив, но талантлив играч на футбол на маса, който е влюбен в приятелката си от детинство, свободолюбивата Лара. Истинските неприятности започват, когато Флаш, най-добрият футболист на света, се връща за да отмъсти и да превърне малкото градче в супермодерен стадион.  Когато Лара е отвлечена, Амадео получава неочаквана помощ от фигурките на домашната си маса за футбол, които оживяват, за да му помогнат да спаси любимата си и да си върне родното място.

 

18:00 ч. – „ЕКСТЕРМИНАТОР. ГОТОВИ НА ВСИЧКО“, Полша, комедия

 

Петима приятели имат голяма мечта  - да разтърсят полската метъл сцена и техните концерти да бъдат посетени от тълпи. Годините доказват, че младежките амбиции са едно, а животът – съвсем друго.  Днес лидерът на групата със зловещото име „Екстерминатор“ работи в магазина на баща си и преживява семейна криза. Виртуозът на китарата е редови банков служител, третият приятел трябва да се задоволи с фабриката за полиуретан, четвъртият пребивава в психиатрична клиника, а петият е заминал на работа в чужбина.  Един ден надеждите се завръщат – кметицата, която е голям фен на групата, иска отново да ги събере, като обещава европейски субсидии. Скоро става ясно, че в предложението има скрито условие - музикантите да изневерят на любимия стил.

 

Неделя, 11 ноември

 

11:00 ч.- „СМАРТ КОЛЕДА“, България, детски игрален филм

 

Деветгодишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и я модернизира, но компютърна грешка обърква плановете му. Момчето признава, че е сбъркало, и вместо наказание, получава прошка и подкрепа от всички джуджета. Заедно те успяват да спасят Коледа, а той осъзнава, че технологиите не са най-важното на този свят.

С участието на Константин Гергинов, Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Константин Лунгов, София Георгиева, Стефания Колева, Пенко Господинов

Награда на публиката на Фестивала „Златна роза“ 2018. Показва се предпремиерно!

 

18:00 ч. -  „КИНЧЕМ“ , Унгария, приключенски, исторически

 

Ерньо Блашкович загубва всичко след Унгарската революция от 1848 г. Кинчем, един великолепен състезателен кон, дава нова цел на безсмисления му, самоунищожителен живот. Героят има невероятният шанс да получи обратно най-важното – реванш, любов и слава. Дело на Габор Херенди, един от най-популярните съвременни унгарски режисьори, филмът бързо се превръща в хит и касов рекорд в родината си.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi