Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.11.2018

В Севлиево се провежда двудневна кампания по кръводаряванеВ Севлиево се провежда двудневна кампания по кръводаряване

 

Всички желаещи могат да се включат в инициативата „Капка по капка – живот“

За трета поредна година Община Севлиево, Общинският съвет на БЧК - Севлиево и Отделение по трансфузионна хематология - Габрово организират двудневна кампания по кръводаряване "Капка по капка – живот".        

Всички желаещи да изразят своята съпричастност като се включат в акцията, могат да го направят на 28 или 29 ноември 2018 г. от 8:30 ч. до 12:30 ч. в зала 109 на административната сграда на Община Севлиево.

През 2016 г. общината отново организира акция по кръводаряване, която беше посветена на Световния ден на доброволното кръводаряване, който традиционно се отбелязва на 14 юни, а в нея се включиха 30 души. Общият брой на реално дарилите кръв е 18, поради отпадането на желаещи по здравословни причини.

През 2017 г. 33-ма доброволци изявиха желание да се включат в двудневната акция по кръводаряване. Общият брой на реално дарилите кръв е 27. В резултат на кампанията, Кръвната банка е попълнена със 14 сака от кръвна група А, 5 сака от кръвна група В, 1 сак АВ и 7 сака от нулева кръвна група, като допустимото количество кръв във всеки от саковете е между 405 и 450 мл.

 

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ БЛАГОРОДНАТА КАУЗА!

ДАРЕНА КРЪВ - СПАСЕН ЖИВОТ!

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево