Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.11.2018

Безплатно измерване на кръвна захарБезплатно измерване на кръвна захар

 

Безплатно измерване на кръвната захар ще се проведе на 16.11.2018 г. от 10:00 ч. до 12:00 ч. на „Общински пазари - Севлиево“ ЕООД.

Събитието се организира от "Лайънс клуб" - Плевен със съдействието на Община Севлиево и ОБС на БЧК - Севлиево във връзка с отбелязване на Световния ден за борба с диабета.

Хроничното заболяване придобива мащабите на световна епидемия - от него страдат над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет, а един човек умира от това заболяване.

Основните рискови фактори за развитие на захарен диабет са наднорменото тегло, както и наличието на първостепенни родственици, страдащи от захарен диабет. Определящо значение има също начинът на живот – хранене, намалена физическа активност, стресът в ежедневието.

Симптомите, при които трябва задължително да се посети ендокринолог, са непрестанна силна жажда, често уриниране, загуба на тегло, силно чувство на глад, чести инфекции в устата, уринарния тракт и по кожата, необяснима обща слабост, рязко спадане на тегло и др.

Инициативата се провежда с цел превенция и ранно откриване на социалнозначимото заболяване.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево