Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.02.2019

МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА СЕ ВПЕЧАТЛИ ОТ ОБЩИНА СЕВЛИЕВО НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2019“



СВ
СВ
СВ

 

Посетителите на изложението с интерес разглеждаха информациите за културната програма и забележителностите на града и региона

Министърът на туризма Николина Ангелокова посети щанда на Община Севлиево на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо - 2019“. Въпреки наситената си програма и срещи, министърът специално настоя за снимка на щанда на Община Севливо. Ангелкова остана впечатлена от богатата история и забележителности, които може да предложи Севлиево и региона като цяло.

Особено внимание тя обърна на красиво подредения щанд, както и на тиквите - една от емблемите на града. Те са изработени от децата от 2 ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево, които традиционно подготвят приятни изненади за туристите и жителите на общината.

Радваме се, че Община Севлиево за поредна година се представи на ниво на най-голямото туристическо изложение у нас, сподели кметът д-р Иван Иванов. Той припомни, че общината продължава да полага усилия за популяризирането на Севлиево със своите традиции и обичаи.

Посетителите на изложението тази година проявиха жив интерес към Севлиево, което нашумя като атрактивна туристическа дестинация заради средновековният град и крепост „Хоталич“, традиционните празници и фестивалите.

Хората бяха приятно изненадани от прочутите севлиевски тиквени специалитети и с любопитство дегустираха изкушения, произведени от севлиевски майстор - готвачи. Посетителите на туристическата борса успяха първи да се запознаят и с програмата на III национален Рок фест “Хоталич” 2019, който ще се проведе на 30 и 31 август. Любопитство проявяваха и към Фестивала на историческото наследство, който ще се проведе на 13 и 14 септември, Семе българско на 20 и 21 април и Фестивала на тиквата от 11 до 13 октомври.

Община Севлиево участва за поредна година в най-голямата международна туристическа борса у нас, редом с други 380 изложители от България и още 22 страни.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi