Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.02.2019

ПЪСТРА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ЩЕ РАДВА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ МАРТ



ПЪСТРА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ЩЕ РАДВА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ МАРТ
ПЪСТРА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ЩЕ РАДВА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ МАРТ
ПЪСТРА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ЩЕ РАДВА СЕВЛИЕВЦИ ПРЕЗ МАРТ

Богат на култура и изкуство месец март предстои в Община Севлиево. След като в последния ден от февруари, малки и големи ще се веселят в забавното ателие „Бяло и червено“, в първия ден от март ще бъдат изложени изработените мартеници. Под името „Бяло и червено“ от 10:00 часа на 1 март в „Дандолови къщи“ ще бъде открита изложбата с мартениците на всички участници в ателието.

 

С тържествена програма ще бъде отбелязан Националния празник 3 март. Неделният празничен ден ще започне в 9:00 часа в Хаджистояновото училище с урок по родолюбие и Ден на отворените врати в Исторически музей – Севлиево под мотото „Нека таз свобода да ни бъде дар!“. В 10:00 часа на централния градски площад ще се състои поклонението пред паметника на Свободата, а един час по-късно в Дом на културата „Мара Белчева“ ще се насладим на празничен концерт-спектакъл „Възрождение“ на Държавна филхармония – Враца и трио „Тенорите“. Община Севлиево подарява този концерт на жителите и гостите на Общината и входът е свободен.

 

Изложба по повод Деня на жената ще бъде открита на 5 март (вторник) в 17:30 часа в Музея на съвременното изкуство, а премиерният спектакъл на Детския театрален състав при НЧ „Развитие – 1870“ „Жълто око“ ще бъде от 10:00 часа на 12 март (вторник) в читалището. Спектакълът „Лъжата“ на театър „Вива-арте“ – София гостува в Севлиево на 14 март (четвъртък) от 19:00 часа в Дома на културата. Билети вече могат да бъдат закупени на касата.

 

На 18 март (понедленик) от 17:30 часа в ГХГ „Асен и Илия Пейкови“ ще бъде открита Изложба на севлиевски художници и приложници, където жителите и гостите на града ще могат да се любуват на красотата на изкуството. Само на следващия ден – 19 март, отново в 17:30 часа на същото място ще бъде открита Юбилейната изложба на Тодор Тодоров.

 

Пролетен концерт в навечерието на пролетта ще изнесат ФФ „Веселина“ при НЧ „Развитие – 1870“ и приятели на 21 март (четвъртък) от 18:00 часа в Дома на културата.  А в деня, когато се отбелязва „пролетта на народа“ – Благовещение (25 март), възпитаници на ДГ „Радост“ ще представят обичая Благовец. „Благовец в Историческия музей“ гледаме от 10:30 часа в „Дандолови къщи“.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi