Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.03.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕТО НА ГРАДА И СЪСЕДНИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕТО НА ГРАДА И СЪСЕДНИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕТО НА ГРАДА И СЪСЕДНИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Площта за поддръжка и почистване е значително увеличена през тази година, планира се и засаждането на много нови дървета


Община Севлиево започна почистването на улиците и парковите пространства в града. Още през първите дни с по-топло време почистващите машини започнаха работа и вече няколко улици в града са измити и изчистени. Работниците продължават и в момента да почистват канавки, тротоари, пътища и зелени пространства като целта е града да продължи да бъде чист и приветлив за всички.

През тази година Община Севлиево ще продължи да почиства ежедневно основните паркове и детски площадки в града. Общинските служители се стараят да поддържат в чист вид всеки ден парковете „Казармите“, „Черничките“, „Априлско въстание“, ДК „Мара Белчева“, „Борова гора“ и градинката при Автогарата. Същото се прави и с основните площадки в града, а веднъж на няколко дни се почистват всички места за игра на децата и околоблоковите пространства.

Паралелно с почистването всеки ден се поддържат и почистват основните улици в града като ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, ул. „Ген. Никола Генев”,  ул. „Д-р Иван Филипов”, ул. „Ген. Скобелев“, ул. „Д-р Стойчо Христов” и други. Всички останали улици се почистват и поддържат съгласно установения график. Поддръжката се извършва от 20 работника от звено „БКС“ и 13 служители на Общинско предприятие „Озеленяване и благоустройство” към Община Севлиево.

Отделно Общината има подписан договор с фирмата „Нео Титан“, която също почиства и поддържа улиците и околоблоковото пространство в града и съседните населени места.

През настоящата година Общината ще разширява обхвата на дейностите по почистване и поддържане, спрямо изминалата 2018 г. Планирано е през тази година да бъдат почиствани и поддържани общо 360 хил. кв. метра улична мрежа и паркови пространства, което е със 144 хил. кв. метра повече спрямо миналата година.

Чрез мерките за поддържане и почистване Община Севлиево цели да намали замърсяването на въздуха, както и да подобри като цяло качеството на живот на хората в града и околните населени места.

Община Севлиево също така планира тази година засади и около 100 нови дръвчета. Половината от тях ще бъдат засадени още през месец април.
 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi