Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.03.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА НА WWF „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2019”



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА НА WWF „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2019”

Община Севлиево ще се включи в международната инициатива „Часът на Земята 2019 г“. На 30 март 2019 г. от 20:30 часа до 21:30 ч ще бъдат загасени светлините на сградата на Общината като знак на съпричастност към проблемите с климатичните промени.

„Часът на Земята“ е световна кампания на международната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. За първи път инициативата се провежда през 2007 г. в Австралия.

През последните години „Часът на земята“ стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Часът на Земята обаче е много повече от един час на тъмно. Той е символ на това колко много може да постигне всеки от нас в името на природата, припомни кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Община Севлиево приканва жителите да се включат в инициативата „Часът на Земята 2019”, изключвайки осветлението на 30 март 2019 г. в периода от 20:30 ч. до 21:30 ч.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi