Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.04.2019

С ПОРЕДИЦА ОТ СЪБИТИЯ МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗВАТ ЮБИЛЕЯ НА БОЛНИЦАТА



С ПОРЕДИЦА ОТ СЪБИТИЯ МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗВАТ ЮБИЛЕЯ НА БОЛНИЦАТА
С ПОРЕДИЦА ОТ СЪБИТИЯ МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗВАТ ЮБИЛЕЯ НА БОЛНИЦАТА
С ПОРЕДИЦА ОТ СЪБИТИЯ МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОТБЕЛЯЗВАТ ЮБИЛЕЯ НА БОЛНИЦАТА

„Гледайте смело напред и знайте, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, заяви пред персонала на болницата кметът на Общината д-р Иван Иванов


Община Севлиево и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ обединяват усилията си в подкрепа на болницата в града. През тази година се честват 140 г. от създаването на здравното заведение и по този повод Общината и болницата започват поредица от събития. Първото от тях се състоя днес и на него бе направена кратка ретроспекция на развитието на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ от нейното създаване до наши дни. На събитието присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, общински съветници и общинското ръководство, народният представител от БСП Кристина Сидорова, д-р Пламен Цеков, управител на болницата в Севлиево и Детелина Сомлева, главна медицинска сестра на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. В следващите месеци болницата и Община Севлиево предвиждат да бъде направена изложба, свързана с най-важните моменти от развитието на медицинското заведение, както и няколко други инициативи.

Официалните гости поднесоха и своите благопожелания към д-р Игнат Цанков, един от доайените на медицинските грижи в Севлиево и издател на поредица от книги, свързани с дейността на болницата.

„Трудът на медицинския персонал и като цяло болничното дело в Севлиево не са били лесни през тези 140 години, но наш дълг е да продължим започнатото от дедите ни – да поддържаме и развиваме болницата“, това заяви по време на представянето си д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Върху нас се пада отговорността да положим усилия за запазването и развитието на болницата, да съхраним нещо добро и да предадем щафетата на нашите деца“, каза в словото си д-р Цеков. „Както се вижда и в исторически план, ние нямаме право да сме недоволни от нашето битие, а трябва да следваме пътя, който вече имаме“, добави управителят на болницата. Той пожела на всички медицински работници в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ да са запазили поне малко от енергията и безкористността на д-р Иван Филипов, който над 20 години е управлявал болницата в Севлиево и заедно да продължат неговото дело.
 
„За тези 140 г. вече се е доказало, че Севлиево категорично има нужда от болница, дори и в днешните смутни времена. Както обаче погледнахме назад във времето, сега се вижда, че времената никога не са били лесни. Наш дълг и отговорност е в тези трудни времена да съхраним болницата и да развиваме материалната база, защото тя е от съществено значение“, сподели и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Той поздрави и Общинския съвет в Севлиево, който през последните четири години е взел нелеки, но важни решения за бъдещето на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Без тези решения в момента щеше да е много трудно на болницата да функционира“, добави д-р Иванов.

„Като кмет на Община Севлиево изказвам благодарност към труда на вас - лекарите, сестрите и целия медицинския персонал в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и искам да ви поздравя за празника. Желая ви да гледате смело напред и да знаете, че Севлиево ви подкрепя и ви благодари“, коментира още д-р Иванов.

Той отправи и личен поздрав към д-р Цанков, който удостои общността и целия град с няколко безценни книги с информация за болницата. „Това е ценен дар за поколенията след нас“, добави д-р Иванов.

От своя страна депутатът от БСП Кристина Сидорова също поздрави присъстващите лекари, медицински сестри и персонал по повод юбилея на болницата. Тя спомена, че депутатите са приемали закони, които не са били в полза на болничната помощ, но вярва, че тези грешки ще бъдат коригирани един ден. „Пожелавам болницата да я има и да се грижи за здравето на всички в Севлиево и региона“, добави Сидорова.

Събитията по повод годишнината продължават.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi