Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10.05.2019

СЕВЛИЕВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА ГОСТУВА НА ФОЛКЛОРНО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТСЕВЛИЕВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА ГОСТУВА НА ФОЛКЛОРНО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТ
СЕВЛИЕВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА ГОСТУВА НА ФОЛКЛОРНО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТ
СЕВЛИЕВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА ГОСТУВА НА ФОЛКЛОРНО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТ

Изпълнителите гледаме тази събота от 13:00 часа в „Иде нашенската музика“

Севлиевската духова музика с ръководител Пламен Драшков ще бъде специален гост на предаването „Иде нашенската музика“ по Българската национална телевизия. Духовият оркестър, заедно с концерт-майстор Пламен Пенчев и солистката Цветина Маринова, направиха записи на народни песни и хора специално за предаването.

Една голяма част от направените записи са авторски по музика и аранжименти на Милко Михов -  саксофонист при Общински духов оркестър "Ловеч" и акордеониста Ангел Иванов от Севлиевската духова музика. По покана на ръководителя на оркестъра Пламен Драшков в предаването ще вземе участие и Христофор Раданов – композитор и дългогодишен диригент на оркестъра за народна музика при БНР. Той припомни, че едно от произведенията на Севлиевската духова музика – „Фолк суинг“ е написано именно от композитора Раданов.

В предаването „Иде нашенската музика” с продуцент Даниел Спасов участват популярни изпълнители на фолклорни песни – певци, инструменталисти, оркестри и техните солисти, малки и големи ансамбли.

Тази събота в предаването от 13:00 ч. по БНТ всеки ще може да се наслади на изпълненията на оркестъра на Севлиевската духова музика.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево