Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.05.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЗДРАВИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ“



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЗДРАВИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ“
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЗДРАВИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ“
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЗДРАВИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ“
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПОЗДРАВИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ“

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а зрелостниците от Випуск‘2019 ще получат книга-албум за Севлиево

Ръководството на Община Севлиево се включи в изпращането на зрелостниците от Випуск‘2019 на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в гр.Севлиево. На тържеството присъстваха директорът на училището Ани Андреева, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, Заместник-областният управител на Габровска област Росен Цветков, както и Христофор Лалев и инж. Светла Георгиева от училищното настоятелство на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов поздрави абитуриентите и им пожела да прекрачат в следващата врата на живота с гордо вдигнати глави и да запомнят училището си с най-добри чувства. „Животът е прекрасен и той е пред вас. Предполагам, че  всеки един от вас има много мечти за това как да продължи напред, какъв би могъл да стане и как да се реализира. Ще ви пожелая да мечтаете смело, да си поставяте високи цели, защото всеки от вас може да бъде добър преподавател, мениджър или инженер. Всеки от вас може да стане шампион, стига наистина да го желае и да се бори за това. Животът е прекрасен, но е и борба. И вие трябва да умеете да се борите“, заяви в речта си кметът д-р Иван Иванов. „Където и да отидете, в страната или чужбина, не забравяйте да се връщате в Севлиево, за да се реализирате в града си. И тук има много възможности за вас. На добър път!“, завърши словото си д-р Иванов и анонсира, че от името на Община Севлиево целият Випуск‘2019 на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ ще получи по една книга-албум за Севлиево, отразяваща богатото му културно-историческо наследство

Поздравления към зрелостниците отправи и председателят на Общинския съвет на Севлиево г-жа Здравка Лалева. „Този ден е добър за вас и за вашите родители, които са вложили много обич и винаги са ви подкрепяли. Те са ви давали и съвети, както и вашите учители. Надявам се те да са успели да ви научат да се борите в живота и това, което е във вашето сърце, нека то да ви води напред. Аз ви желая много успехи и нека това, което всеки е начертал за себе си да бъде най-доброто. А когато сгрешите да имате силата да промените своите грешки“, заяви в речта си Лалева.

Заместник-областният управител на Габровска област Росен Цветков също поздрави абитуриентите: „Днешният ден не е краят на образованието ви. Винаги се опитвайте да се усъвършенствате, да поддържате в добро знание и кондиция уменията си, защото това е едно от най-важните неща за вашата кариера“, припомни Цветков, който е възпитаник именно на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

„Първата крачка сте я направили успешно, щом сте кандидатствали в това училище. Това е едно от най-добрите училища в България, а учениците от него са добре подготвени специалисти“, заяви и Христофор Лалев от училищното настоятелство. Той допълни, че чуждестранните инвеститори търсят именно специалисти в ИКТ сектора и машинни инженери, каквито ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ създава. „Вие сте нашето бъдеще, а за да върви напред една държава са ѝ нужни млади и образовани хора“, завърши поздравленията си Лалев. Приветствие към абитуриентите отправи и инж. Светла Георгиева.

По време на церемонията директорът на училището г-жа Андреева направи обръщение към зрелостниците: „Скъпи ученици, вие завършвате един етап от живота си и тръгвате по пътя на своята реализация като граждани, професионалисти и преди всичко като хора. По лицата ви мога да видя, че сте развълнувани, пълни с надежда и в неведение какво ви очаква. Единственият начин да постигнете висоти в живота е да поемете риска, че може да има и неуспехи. Вие сте способни да правите красиви неща. Бъдете твърди, запазете пламъка жив и никога не се предавайте. Човек се учи през целия си живот и всичко, което е научил трябва да го сподели. Той си поставя нови и нови цели и като ги постигне тръгва да гони следващите. Това прави един човек успешен“, заяви в словото си Андреева. Тя награди и най-дейните ученици от 12-и клас по време на днешното изпращане на випуска.  

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а класни ръководители са Силвия Петкова, инж. Дарина Христова, инж. Даниела Димова и Павлина Иванова.

На празничната церемония зрелостниците бяха подготвили и кратки пожелания към своите преподаватели, изпълнени с благодарност към техния труд. Извършена бе и ритуална смяна на знаменната група на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi