Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10.06.2019

57 ЛИТРА НА КВ. М ДЪЖД ПАДНАХА В СЕВЛИЕВО57 ЛИТРА НА КВ. М ДЪЖД ПАДНАХА В СЕВЛИЕВО
57 ЛИТРА НА КВ. М ДЪЖД ПАДНАХА В СЕВЛИЕВО
57 ЛИТРА НА КВ. М ДЪЖД ПАДНАХА В СЕВЛИЕВО

​Пороят спря за кратко електроснабдяването ​и наводни мазета​

След 16:00 часа днес в Севлиево се изляха ​57 литра на кв.м. дъжд ​з​а по-малко от час. Към момента са получени над 20 сигнала за наводнени мазета, включително и в две детски градини. Въпреки проливния дъжд ситуацията в общината остава спокойна. Екипите на РСПБЗН се отзовават своевременно на сигналите на хората по места.​ ​

Заради проблем в електроснабдяването за кратко ​не работ​еше и​ светофара на ​кръстовището на ​ул​иците ​"Никола Петков​"​ и "​Стара планина​"​. ​Своевременно на място беше изпратен екип, който ​да ​регулира движението. От енергийната компания в края на деня съобщиха, ​че проблемите в енергийната мрежа са били отстранени. Проблеми с тока след дъжда е имали за кратко ​и в кв​артал "Димитър Благоев​",​ както и в района около ДКЦ „Севлиево Медика“.

Най-​проливен е бил дъждът в самия град, ситуацията е спокойна в малките населени места.​ ​Наблюдават се ​язовирите ​и нивата на реките​ в общината​. От началото на месеца досега валежите в района на Община Севлиево са 182 л на кв. метър.

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево