Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.06.2019

ШВЕЙЦАРСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРИВЕТСТВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БИЗНЕС, КОИТО ДАВА СЕВЛИЕВО



ШВЕЙЦАРСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРИВЕТСТВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БИЗНЕС, КОИТО ДАВА СЕВЛИЕВО
ШВЕЙЦАРСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРИВЕТСТВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БИЗНЕС, КОИТО ДАВА СЕВЛИЕВО
ШВЕЙЦАРСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРИВЕТСТВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БИЗНЕС, КОИТО ДАВА СЕВЛИЕВО
ШВЕЙЦАРСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРИВЕТСТВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БИЗНЕС, КОИТО ДАВА СЕВЛИЕВО

Н. Пр. Мюриел Берсе Коен посети завода на АББ в града по време на форум на Българо-швейцарската търговска камара
 

Посланикът на Конфедерация Швейцария в България Н. Пр. Мюриел Берсе Коен e впечатлена от Севлиево и възможностите, които градът предоставя за развиване на бизнес. Това стана ясно по време на годишния бизнес партньорски форум "Иновативни управленски практики на швейцарски фирми в България", организиран от Българо-швейцарската търговска камара (БШТК), съвместно с АББ България – клон Севлиево, АББ Груп и бизнес сдружение "Севлиево XXI век" и с подкрепата на УниКредит Булбанк. Форумът бе открит от Джузепе Русо, изпълнителен директор на AББ България - клон Севлиево, който представи развитието на компанията в Севлиево през годините до днес.

Посланик Коен бе за първи път в Севлиево, но остана удивена от възможностите, които градът предлага. „Откакто съм посланик в София, за първи път имам възможност да видя колко много се случва извън столицата, за което ви благодаря“, сподели дипломатът.
 
„Като посланик на Конфедерация Швейцария съм горда, че имаме такова голямо предприятие като АББ, което е иновативно. Благодарение на подобни дружества, успешно се развиват икономическите взаимоотношения между България и Швейцария.  За 2018 г. отбелязваме ръст на стокообмена между двете страни от близо 16%. В България сме на 11 място по инвестиции. Смятам обаче, че винаги има място за подобрение и с дейности като тази можем да го направим“, заяви посланикът. Тя припомни и за швейцарско-българската програма за партньорство „Домино“, която е разработена в подкрепа на дуалното обучение. Посланик Коен благодари и на Българо-швейцарската търговска камара за отдадената им работа по проекта.
 
„Още преди шест години видяхме как се управлява град, когато местната власт работи добре с бизнеса“, каза в рамките на форума Бони Бонев - председател на Управителния съвет на БШТК. „Сега виждаме същия кмет – д-р Иван Иванов, начело на града. Виждаме как този град е станал още по-хубав, гостоприемен и как икономиката тук се развива. Пожелавам ви успехи за в бъдеще“, обърна се Бонев към д-р Иван Иванов.
 
Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов благодари на присъстващите на форума и припомни, че Севлиево е едно от най-добрите места за развиване на бизнес в България. „Преди шест години АББ – клон Севлиево изглеждаше по съвсем друг начин и тогава всъщност започна реконструкцията на завода. Днес всички присъстващи тук ще видите колко впечатляващо се развива дружеството. При разговорите ми с г-н Джузепе Русо винаги съм бил приятно впечатлен как е организиран производственият процес в компанията. Тук се прилагат иновативни практики и всеки човек от екипа може да участва в управлението на производствения процес“, добави д-р Иванов.
 
„Севлиево е известен като индустриален център, развива се по този начин и ще продължава да се развива. Това се потвърждава от големите компании, които инвестираха десетки милиони в производство и иновации през последните години в заводите си тук. Това доказва, че дружествата намират добра бизнес среда в Севлиево и продължават да работят тук“, допълни д-р Иван Иванов.
 
Участие в годишния бизнес партньорски форум взеха представителите на повечето швейцарски фирми у нас и на дружествата от „Севлиево 21 век“.
 
Д-р Иванов прикани гостите на форума да разгледат централната част на Севлиево с Паметника на свободата на площада и най-сарата часовникова кула – паметници с огромно историческо значение за региона. „Часовниковата кула бе възстановена през тази година именно с помощта на местната власт и бизнеса“, припомни градоначалникът.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi