Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.09.2012

Министър Томислав Дончев и кметът д-р Иванов официално откриха парк „Казармите”



Вчера Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откриха официално парк „Казармите”. На събитието присъстваха още народните представители Галина Банковска, Катя Колева, Цветомир Михов, областният управител Мариян Костадинов, председатели на общински съвети, кметове и зам.-кметове.

Преди церемонията по откриването на парка, в зала 200 на община Севлиево от 16.30 ч. се проведе заключителна пресконференция по проект Парк за отдих, спорт и развлечение „Казармите” град Севлиево. Паркът е изграден по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., в размер от близо 3 888 675,44 лв. и съфинансиране от общинския бюджет в размер от 195 600,00 лв.

Теренът от 130 декара, върху който се намира парк „Казармите“ днес, е дарен на Община Севлиево от Министерството на отбраната. Сега там са оформени детски кътове, места за пикник, зелени площи и парково обзавежданe. А за да бъде още по-приятен престоят на посетителите в парка, Община Севлиево осигури безплатен достъп до интернет. „Това място беше известно като „Севлиевските казарми“, със своя 9-ти артилерийски полк, участвал в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Днес, 120 години по-късно, за Севлиевските казарми се говори като за един от най-големите новоизградени паркове.”, сподели кметът д-р Иванов. Градоначалникът добави още, че паркът е атрактивно място за забавление, което всеки трябва да пази като свое.

Министър Дончев не скри вълнението си, като сподели, че за него това е много особено място, „защото тук в Севлиевските казарми съм търкал войнишкия нар три месеца.” Благодарности бяха изказани на всички, които имат заслуга за създаването и реализирането на проектната идея. Министърът подчерта значимостта на парк „Казармите” и припомни на севлиевци колко важно и ценно е приятното прекарване на свободното време с любимите хора, приятели и познати.

Всички присъстващи станаха свидетели на нестандартно шоу - изстрелването на ракети от представители на местния клуб по авиомоделизъм. Танцовият ансамбъл при читалище „Развитие – 1870” с ръководители Веселка и Йордан Йорданови зарадваха всички с майсторското изпълнение на шопски танц. Празникът продължи в Детския кът със забавни игри за малки и големи. Много севлиевци и гости на града присъстваха на церемонията по откриването на парк „Казармите”.  






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi